Katalog

Schubert & Salzer Control Systems GmbH

Schubert & Salzer Control Systems GmbH

Schubert & Salzer Control Systems GmbH

08.04.2022 00:04

Nya avstängnings- och reglerventiler för livsmedelsindustrin

Schubert & Salzer Control Systems visar nya serier av aseptiska ventiler och skjutventiler på Anuga FoodTec. Tillverkaren garanterar hög leveranssäkerhet och korta leveranstider.

Ingolstadt, Köln. - Strikta krav ställs på ventiler vid livsmedelsbearbetning. På Anuga FoodTec 2022 kommer Schubert & Salzer Control Systems att presentera högprecisionsreglerventiler och tillförlitliga avstängningsventiler för många processer inom livsmedels- och dryckesindustrin. Den 26-29 april kommer den EHEDG-certifierade aseptiska hörnventilen 6051 och den nya 3A-kompatibla hygieniska hörnventilen 6052 att stå i fokus i monter D055 i hall 5.1
. Båda sterilventilerna kan utformas som avstängnings- eller reglerventiler. Den nya särskilt kompakta skjutspjällsventilen typ 8028 med membranmanöverdon kommer också att visas upp.


Personlig kommunikation - säker leveranssituation

Förutom nya och vidareutvecklade produkter har Schubert & Salzer Control Systems ett viktigt budskap till mässbesökarna. "Som en pålitlig partner till industrin garanterar vi leveranssäkerhet även i den rådande situationen, vilket vi gör genom omfattande åtgärder
", förklarar Alwin Berger, chef för inköp och logistik.
Detta beror på att specialisten för styr- och avstängningsventiler sedan länge har förlitat sig på omfattande, dynamiskt förvaltade lager och investerat i stabila leveranskedjor. Resultatet är en krissäker leveransförmåga och korta leveranstider.


Ventiler för livsmedelsproduktion

Ventilerna som visas - liksom alla regler- och avstängningsventiler från Schubert & Salzer Control Systems - tillverkas vid företagets huvudkontor i Ingolstadt. Kännetecknande för de aseptiska vinkelventilerna 6051 och den nya, nu 3A-kompatibla, hygieniska vinkelventilen 6052 är deras utmärkta
rengörbarhet för användning inom livsmedelsproduktion och dryckesteknik, t.ex. i mejerier. Detta är framför allt möjligt tack vare det optimerade flödesbeteendet och en ventilkropp av icke-poröst massivt rostfritt stål med minimal ytjämnhet. Ett PTFE-belagt membran
skiljer processkammaren från ventilställdonet och är dessutom helt okänsligt för de höga temperaturerna i SIP- eller CIP-processer.
Skjutgrindventilen typ 8028 styr flytande, gas- eller ångformiga medier med hög precision. Den är särskilt bra när den används i trånga utrymmen: med en nominell bredd på DN100 är installationshöjden för den mest kompakta GS1-versionen till exempel bara 487 millimeter.
Med hjälp av glidgrindstekniken regleras flödet på millisekunder genom att två slitsade tätningsskivor, som är placerade vinkelrätt mot flödesriktningen, flyttas linjärt över varandra. Ställdonet behöver alltså bara övervinna glidfriktionen mellan de två skivorna.
Detta minskar manöverkraften med 90 procent jämfört med ventiler med samma nominella storlek och samma differenstryck och är särskilt slitstarkt.


Om Schubert & Salzer Control Systems:


Schubert & Salzer Control Systems är ett snabbt växande högteknologiskt företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför styr- och avstängningsventiler med hög precision för industriell användning inom processteknik. Företaget har sitt säte i Ingolstadt och erbjuder sina kunder direkt eller via dotterbolag i Benelux, England, Frankrike, Indien och USA samt mer än 40 internationella partner.


Kvalitetsprodukter "Made in Germany".

När det gäller energiförbrukning, livslängd och bulleremission är ventiler från Schubert & Salzer bland de mest effektiva på marknaden idag. Den kompakta konstruktionen och den höga kontrollkvaliteten minimerar ansträngningarna för installation och underhåll och garanterar hög drifts- och processäkerhet med exceptionellt lång livslängd.


Ventilerna används inom kemi- och läkemedelsindustrin samt vid produktion och bearbetning av livsmedel och drycker, men även vid produktion av plast, stål, glas och papper samt inom textilindustrin. schubert & Salzer Control Systems erbjuder skräddarsydda lösningar för alla typer av flytande, ång- eller gasformiga medier som måste kontrolleras och stängas av.

Mer information: controlsystems.schubert-salzer.com

Fler nyheter

Med de nya typerna 7017 och 7027 omfattar Schubert & Salzers sortiment nu två ventiler för re...