Katalog

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

12.08.2021 00:08

Robust kodare söks och hittas

Den modulära Sendix Plus-kodningsplattformen förvandlar katalogprodukter till tillämpningar

I branscher med särskilt hårda miljöförhållanden är encoders oumbärliga för positionsmätning, hastighetsmätning och hastighetsmätning. Men om vi sätter heta temperaturer, kraftiga stötar och vibrationer samt damm, frätande kemikalier och hård lera, som tillämpningarna måste klara av, i relation till den elektromekaniska utrustningen, verkar det finnas en grundläggande diskrepans här: Kontrasten mellan mycket exakta och noggranna mätningar och en särskilt robust konstruktion av de omgivande komponenterna. För att vara mer exakt: Å ena sidan precisionsmekaniska kodare med filigran konstruktion, axlar och lager. På ena sidan tunga maskiner som inte stannar vid granit eller stål.

Modular är den bästa passformen Inkrementella kodare har blivit fast etablerade inom den mobila automationssektorn, liksom i många andra branscher med särskilt tuffa miljöförhållanden. Kraven har ökat enormt under de senaste åren. Ständigt ökande funktioner, högre effektivitet och kvalitetskrav på arbetsprocessen kräver ett kraftfullt och framför allt skalbart automationssystem. För lika olika som tillämpningen är, lika olika är användarnas krav. Det finns ingen perfekt kodare för alla fall. Däremot kan det finnas det perfekta modulära systemet av kodare: ett modulärt produktsortiment med skräddarsydda varianter för varje tillämpning, även under de mest extrema förhållanden. Lätt att hitta och kostnadseffektivt att genomföra.

En Sendix bör finnas där För att skapa en anpassad och funktionell tillämpning från en katalogprodukt förlitar sig Kübler på ett skalbart, modulärt produktsortiment som kan utökas efter behov och som på ett begripligt sätt föreslår den bästa lösningen. Baserat på den beprövade Sendix-kodserien, som tack vare sin skyddade, helt samverkande lagerkonstruktion har gjort sig ett namn inom många branscher, har det modulära produktsortimentet blivit Sendix Plus. Sendix Plus kombinerar maximal robusthet med maximal modularitet. Den unika Sendix-lageruppsättningen i Safety-Lock™-design, som finns både som axel- och hålaxelvariant, fungerar tillförlitligt och framför allt utan fel, även under extrema förhållanden. Sendix-kodare står för särskilt stora, högkvalitativa kullager med optimalt dimensionerade spelrum.

Den optimala varianten snabbt och kostnadseffektivt Med denna extremt robusta lagerkonstruktion, som fortsätter i Safety-Lockplus™-designen, trotsar Sendix-kodarna stötar, vibrationer och installationsfel. De står nu för ännu mer robusthet och är särskilt lämpade för krävande utomhustillämpningar av de olika graderingarna. Målet bakom det modulära sortimentet: Om en robust kodare behövs bestäms snabbt den optimala varianten för den enskilda tillämpningen, och alltid med tanke på kostnaderna.

Fler nyheter

Vi ser fram emot att träffa dig på

Sindex-mässan i Bern


Hall 3...

Nya PROFIsafe-givare baserade på Industrial Ethernet-plattform.
Industrial Ethernet bl...

MäthjulssystemSystem för hastighetsmätning, lägesbestämning och län...

Tack vare tidiga teknikdiskussioner har en framtidssäker lösning med mervärde uppstått.
Lämpliga roterande givare, trådstyrda givare och LCD-pekskärmar för din tillämpning.