Katalog

Azimut SpA

Om Azimut SpA

Början

Azimut Yachts uppstod 1969, när den unge universitetsstudenten Paolo Vitelli grundade Azimut Srl och började hyra ut segelbåtar.De första stegen mot framgång
1970 utsågs företaget av några prestigefyllda båtmärken att distribuera deras båtar i Italien.
Azimut expanderade snabbt sin verksamhet: Förutom distributionen började företaget designa nya båtar. I ett samarbete med Amerglass utformade man AZ 43' Bali, en massproducerad glasfiberbåt, som blev en omedelbar succé.
Företaget utökade successivt sitt sortiment och inriktade sig på den lägre delen av marknaden - med lanseringen av AZ 32' Targa 1977, båtvärldens "Ford T" - och även på den övre delen av marknaden (med den minnesvärda premiären av Azimut 105' Failaka 1982, den största massproducerade glasfiberbåten på den tiden).

Förvärvet av Benetti och starten av egen produktion
1985 förvärvade Azimut Benetti. Detta historiska märke, med säte i Viareggio, hade byggt båtar sedan 1873 och hade utformat konceptet för megayachten.
Azimut kunde nu bygga sina egna båtar och definiera nya stilar och industristandarder som skulle komma att revolutionera båtbyggnadsindustrin, t.ex. stora ramlösa fönster, elektriska säten och inredning i valnöt. Nya produktionsanläggningar och internationellt erkännande
Från slutet av 1990-talet och framåt, med förvärvet av nya båtvarv i Fano, omstruktureringen av Benettis båtvarv i Viareggio och byggandet av en ny anläggning i Avigliana, i provinsen Turin, fortsatte Azimut att bli den främsta byggaren av jakter och megayachter.
Denna ledande ställning bekräftades under de följande säsongerna, tack vare många affärssuccéer och en investeringspolitik som har konsoliderat Azimuts tekniska och produktionskapacitet under årens lopp, med anläggningar som nu är etablerade i Brasilien.

 
Ta bort urval

30th Zagreb Boat Show

30th Zagreb Boat Show

Avenija Dubrovnik 15
10020
Zagreb
Kroatien

Azimut SpA

Azimut SpA

Via Martin Luther King 9-11
10051
Avigliana
Torino
Italien

Motorbåtar (S Collection)

Koldioxid-teknisk generation

Användningen av kolfiber är ett konstruktionsval som gör det möjligt att öka volymer och ytor med samma vikt och därmed bibehålla en utmärkt dy...