Katalog

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Tillbaka till listan

Testinstrument för ojämnheter (ROTOS) från Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Produktförfrågan  

En ruggningssensor som förenar alla egenskaper.

Mät dimension, form/plats och grovhet automatiskt på en enda maskin: Högre produktivitet, en enda registrering.

För kvalitetsinspektion av komponenter, t.ex. i fordonens drivlina, måste det vara möjligt att inspektera ojämnheter och vågor i enlighet med standarderna. ZEISS ROTOS-råhetssensor möjliggör just detta på en enda koordinatmätmaskin för första gången. Operatörerna drar nytta av ett förenklat arbetsflöde för ökad mätningssäkerhet och enorma tidsbesparingar.

ZEISS ROTOS är avsedd för användare som inspekterar storlek, placering eller form på en koordinatmätmaskin (CMM) och som även behöver mäta grovhet och vighet på samma arbetsstycke. Tack vare ZEISS ROTOS grovhetssensor. kan alla egenskaper hos en teknisk ritning mätas fullständigt med en CMM och visas i ett protokoll. Det är inte längre nödvändigt att överföra till ett ytmätningsinstrument.

Olika mätpositioner kan nås utan att man måste spänna om och en helautomatisk körning är möjlig utan att operatören påverkar ytmätningen. Detta tar bara några sekunder jämfört med tidigare flera minuter. Eftersom det inte längre är nödvändigt att transportera och spänna fast detaljen är känsligheten för fel under hela processen och operatörens påverkan praktiskt taget eliminerad.

Men det finns mer: ZEISS ROTOS kan placeras flexibelt för att nå alla ytor på en del utan att spänna om. Dessutom har sensorn en roterande/tittande axel. Mätdata från ZEISS ROTOS överförs via Bluetooth till analysdatorn. Data importeras sedan till CALYPSO-programvaran via en maskindrivrutin och kan exporteras tillsammans med andra mätdata i ett gemensamt register. ZEISS ROTOS är tillgänglig för utvalda koordinatmätmaskiner med VAST-sensorhållare.

Produktförfrågan