Katalog

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

Tillbaka till listan

DC/DC-omvandlare för industriella tillämpningar och fordon (PCMD / PCMDS) från MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

Produktförfrågan  

När den tillgängliga systemspänningen inte matchar de befintliga elektriska eller elektroniska komponenternas spänning måste spänningsomvandlare användas. Elektriska omvandlare som kan omvandla likspänning kallas därför DC/DC-omvandlare eller DC/DC-omvandlare. Fram till 1950-talet var omvandlingen av likspänning endast möjlig på elektromekanisk väg med hjälp av motor-generatorkoppling. I dag möjliggör klockade elektroniska kretsar en omvandling med hjälp av en internt genererad växelspänning.

En DC/DC-omvandlare har en ingång och en utgång. Den kan således kartlägga olika funktioner samt fungera som en steg ned- eller steg upp-omvandlare. En förändring av spänningsnivån, galvanisk isolering och stabilisering av utgången - både enskilt och i kombination - kan vara skäl för att använda en DC/DC-omvandlare eller DC/DC-modul. Utgångsutgångarna är många, från några milliwatt för att driva ett enda elektroniskt chip till kilowattområdet, t.ex. vid konvertering av befintliga batterinät till en annan spänningsnivå. På grund av det stora antalet olika befintliga systemspänningar och det lika varierande urvalet av nominella spänningar för elektriska komponenter är antalet möjliga kombinationer av ingångs- och utgångsspänningar oöverskådligt, särskilt eftersom spänningsomvandling mellan ingång och utgång erbjuds både uppåt, nedåt och endast som stabilisering. De flesta likströmsomvandlare arbetar enkelriktat, dvs. från ingång till utgång. Omvandlare med dubbelriktad funktion används dock också, särskilt inom drivningssektorn.

Effektklasser: 250 W; 400 W
Särskilda egenskaper:

  • Ingång med brett och extremt brett intervall
  • Temperaturområde -25...+70 °C (PCMD)
  • Isolationsspänning upp till 4 kVAC
  • Liten storlek
  • Hög packningstäthet
  • Plast- eller metallhölje

Produktförfrågan  

Fler produkter i avsnittet DC/DC-omvandlare

DC/DC-omvandlare för golvtransportörer (PCMDNI300)

Med PCMDNI300-serien presenterar MTM Power en generation DC/DC-omvandlare utan galvanisk isolation för decentraliserad strömförsörjning i fordonsapplikationer. Det breda insp&au...

DC/DC-omvandlare (PMDS30 24S05 U-VT)

De kompakta DC/DC-omvandlarna i PMDS/PCMDS30-serien är lämpliga för PCB- och chassimontering. De är konstruerade i strömmatad push-pull-teknik. Fördelarna med detta kretskoncept är breda inspänning...

DC/DC-omvandlare (PCMGS14 110S24)

DC/DC-omvandlaren med 14 W är konstruerad i enlighet med EN 50 155 för applikationer inom järnvägs- och transportteknik med låga effektbehov.

Särskilda egenskaper

B...