Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Tillbaka till listan

Starkströmskontakter (PLUG) från PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

Produktförfrågan  

Plug-in-lösningar efterfrågas i allt högre grad för anslutningar till generatorer, transformatorer och omvandlare inom låg- och mellanspänningsområdet. Dessa anslutningar måste vara hållbara, underhållsfria, kostnadseffektiva och lätta att installera. Alla dessa kriterier uppfylls av PLUG-systemet från PFISTERER, vilket är anledningen till att det har blivit en oumbärlig del av moderna tågnät och vindkraftverk. PLUG-systemet förenar vår omfattande erfarenhet av kontaktteknik med kraven på moderna industristandarder för produktion och driftsäkerhet.

Säkra kontakter - även under extrema förhållanden
Ett av PLUG-systemets kännetecken är dess enkla struktur. Högkvalitativa kontaktmaterial i kombination med beprövade kontaktkonstruktioner och funktionella skikt ger effektreserver och exceptionellt hög kortslutningsstyrka. PFISTERERs beprövade linjekontaktteknik med flera anslutningar garanterar hållbarhet och konstant hög kvalitet för kraftöverföring i aluminium- och kopparledare. Dess sofistikerade kodning ser till att varje kontakt endast kan anslutas till sitt matchande uttag.

Upp till 50 % mindre utrymme
PLUG reducerar anslutningarna till en enda plug-in-lösning. Som ett resultat av detta sparar ingenjörer tid även vid den första installationen - en viktig faktor vid avancerad massproduktion. Du behöver inte längre oroa dig för stillestånd under drift eftersom komponenterna kan bytas ut på kort tid. Dessutom hjälper PLUG dig också att göra besparingar när det gäller byggutrymme. Istället för att behöva en typisk anslutningslåda kan de kompakta PLUG-uttagen integreras direkt i dina systemkomponenter.

Kunderna drar nytta av vår mångåriga praktiska erfarenhet
PLUG-anslutningar är universella och kräver inte att ditt system uppfyller vissa krav. De har testats enligt både internationella och kundspecifika standarder och omfattar lösningar för alla skärmade och oskärmade kablar i klasserna 2 och 5. Förutom vårt standardsortiment utvecklar och testar experterna här på PFISTERER även skräddarsydda produkter för våra kunder. Vår portfölj erbjuder allt du behöver för kompletta system, inklusive testning och certifiering.


PLUG in-nummer:
Spänning: 1 kV AC till 4,4 kV AC
Ström: 400 A till 1 250 A
Ledartvärsnitt: 70 - 240 mm²
Ledarmaterial: Koppar, aluminium

Fördelar:
  • Material: Koppar: Koppar: Aluminium: Koppar: Konsekvens av hög kontaktkvalitet - ingen rostkrypning
  • Korta installations-, test- och stilleståndstider
  • Standard för modern serietillverkning
  • Kraftreserver i händelse av fel
  • Kodning förhindrar anslutningsfel
  • Universell tillämpning

Produktförfrågan  

Fler produkter i avsnittet Starkströmskontakter

Kontakter för elektriska nyttofordon (HCV8)

3-polig, rak kontakt med en skruv som låsmekanism
HVC8 är en stickkontakt för högströmstillämpningar. Den robusta konstruktionen och de högkvalitativa materialen möjliggör tillförlitlig drift...