Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Tillbaka till listan

Kabelmuffar från PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

Produktförfrågan  

Oavsett om den används i en växelstation, HV-jordkabel eller offshore-applikation måste en kabelanslutning vara hållbar och säker framför allt. Med skarvarna i produktsortimenten IXOSIL och CONNEX erbjuder vi den idealiska lösningen för alla anslutningar från 72 kV till 550 kV. För permanenta eller tillfälliga installationer och testcenter, som en plug-in eller inbyggd lösning, med silikon- eller SF6-gasisolering, eller som en kompakt gjuten hartsförbindelse som är två tredjedelar lättare.

Förband för permanenta högspännings- och jordningssystem
IXOSIL:s produktportfölj omfattar slip-on-förband för hela spänningsområdet från 72 kV till 550 kV - inklusive olika skärmalternativ, med och utan bonding- eller jordningskablar. IXOSIL-kopplingar är vattenbeständiga och finns med massivt hölje i metall, plast eller krympt. Vår beprövade slip-on-teknik garanterar säker installation och hållbara anslutningar.

Snabb installation: Plug-in CONNEX-kopplingar upp till 550 kV
Torra, plug-in CONNEX-kopplingar gör att användarna kan förkorta installationstiderna avsevärt vid tillfälliga installationer eller offshoreprojekt vid vindkraftverk och havsplattformar där man har ont om tid. De lämpar sig för permanenta anslutningar, testinstallationer på transformatorer och gasisolerade ställverk (GIS) och interimslösningar för både konduktörs- och kraftverksbyggande. Förutom enkla anslutningsskarvar erbjuder CONNEX även armbågs- och avtappningsskarvar (T-skarvar) samt gasfria gjuthartsskarvar upp till 170 kV.

Gjutna harts- eller SF6-ledningar
Plug-in-ledningar i gjutet harts CONNEX-ledningar upp till 170 kV har i över tio år erbjudit en förenklad, gasfri lösning, en kompakt konstruktion och en lättviktsstruktur som väger upp till två tredjedelar mindre än konventionella ledningar. SF6-gasisolerade skarvar utökar spänningsområdet upp till 550 kV, är underhållsfria och upp till 100 % vakuumkammartestade och är utrustade med en inbyggd gastäthetsmätare.

Fördelar:
Förband för permanenta och plug-in-anslutningar från 72 kV till 550 kV
Kombinerar olika ledartyper (aluminium, koppar, styva eller flexibla)
Snabb installation tack vare torra, plug-in-kabelanslutningar, t.ex. för offshore-tillämpningar
Finns även som armbågsförband upp till 362 kV och avtappningsförband (T-förband) upp till 245 kV
Isolator: Silikon i kombination med gjuten harts eller SF6-gas

Produktförfrågan