Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Tillbaka till listan

Krankontakt för lågspänningsnätverk (ISICOMPACT) från PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

Produktförfrågan  

Elanslutningar i hemmet kräver hög driftsäkerhet, praktisk installation och god arbetssäkerhet. Detta gör ISICOMPACT-kontakten till en toppmodern lösning - och det med goda skäl. När det gällde att förbättra vår "kompakta krankontakt" (även känd som SCK eller klämring) anpassade vi vår teknik för hemkraftsanslutningar i linje med moderna standarder och krav för arbete med strömförande ledningar. Och det med stor framgång. Numera är ISICOMPACT-kontakten en viktig aktör i lågspänningsnät.

Spjutspetsstandarder från skaparen av husanslutningen
Med skapandet av den kompakta tappkontakten 1968 satte PFISTERER en ny standard inom området för teknik för husanslutningar. Över 20 miljoner anslutningar har installerats sedan dess. Efter 30 år var det dock dags för en uppdatering. Sedan dess har arbete med strömförande ledningar etablerats, vilket medfört förändringar i kraven på arbetssäkerhet under installationen; dessa faktorer prioriterades när det gällde att utveckla ISICOMPACT-tekniken.

Ingenjörer imponerade av enkel installation och höga säkerhetsnivåer
ISICOMPACT upprättar alla kontakter för en 4-ledarkabelgren med hjälp av en enda skruvanslutning. När skruvförbindelsen dras åt upprättas kontakten genom att isolationen på huvudledningen och grenledningarna genomborras. När den nödvändiga klämkraften har uppnåtts skär skruven av och säkerställer därmed en lyckad installation. Genom att ISICOMPACT ger skydd mot kontakt och därmed mot elektriska risker är den utformad för arbete med strömförande ledningar. Det är för närvarande den enda kabeluttagskopplingen som också uppfyller de stränga kraven i BSI 862 - ett tyskt dokument som föreskriver en process för arbete under spänning utan extra personlig skyddsutrustning och som kräver att LLW-elektriker genomgår en särskild utbildning och att nätleverantören godkänns.

Kunderna investerar i ISICOMPACT
ISICOMPACT-kabeluttagskopplingen används för närvarande av alla större energileverantörer över hela linjen. Kompaktkopplingstekniken blir alltmer överflödig. Inget annat företag har lyckats nå samma standard som den patenterade ISICOMPACT-tekniken, även efter nästan tio år på marknaden. ISICOMPACT-kabeluttagskontakterna är typprovade i enlighet med gällande standarder. Dessutom uppfyller den ett antal kundspecifika testkrav och Pfisterer planerar att utöka sitt användningsområde.

Fördelar:
  • Användningsområden: Isolering behöver inte avlägsnas från ledaren
  • Stötskyddat skydd mot elektriska risker
  • Patenterad skruvlösning med "inbyggd momentnyckel".
  • Konsekvent driftsäkerhet
  • Minskat antal varianter på grund av det stora användningsområdet
  • Idealisk för arbete i spänningsförande ledningar

Produktförfrågan