Katalog

FLUX-GERÄTE GmbH

FLUX-GERÄTE GmbH

  • ISO 9001:2015

FLUX-GERÄTE GmbH

  • ISO 9001:2015

Tillbaka till listan

Fatpumpar (type 400) från FLUX-GERÄTE GmbH

Produktförfrågan  

Trum- och containerpump serie 400

För pumpning av vätskor med låg viskositet ur olika behållare

FLUX trum- och containerpumpar är alltid en "dubbelakt" som består av motor och pump. Båda komponenterna kan variera ganska flexibelt. Till exempel kan olika pumpar drivas med samma motor. Idealisk för tillförlitlig pumpning av olika vätskor med låg viskositet - inklusive särskilt aggressiva och lättantändliga vätskor. Tack vare sin låga vikt kan pumparna lätt transporteras från container till container. Den enkla hanteringen av motor och pump gör att omställningstiderna blir korta.

Pump F 424 / FP 424
Tätningsfri i det medelstora området

Den tätningsfria pumpen F/FP 424 är idealisk för överföring av olika lågviskösa, även aggressiva medier. Den är lämplig för medier som flyter snabbt och som varken binder, kristalliserar eller är slipande. Med den här pumpen kan du tömma fat, IBC och även bassänger. Utmärkande egenskap, endast hos FLUX: Den särskilda konstruktionen med spiralformade styrlager i innerröret förhindrar oönskade avlagringar i pumpen och ökar livslängden avsevärt. Pumpen finns i rostfritt stål, polypropen eller polyvinylidenfluorid. F/FP 424 i rostfritt stål kan även användas i farliga områden.

Pump F 425 / FP 425
För 99,98 % fatstömning

Med F/FP 425 blir det mindre än 0,05 l restmängd kvar i en 200 l trumma, alltså högst 0,02 %. Pumpen har en integrerad återströmningsventil som är lätt att stänga innan pumpen tas ut ur behållaren. På så sätt förhindras återflöde av mediet i pumpen. Detta möjliggör en optimal användning av särskilt dyra medier och sparar extra kostnader för rengöring och bortskaffande vid hantering av problematiska medier. Pumpen finns i rostfritt stål, polypropylen och hastelloy C. I rostfritt stål och hastelloy C kan pumpen F/FP 425 även användas i farliga områden.

Pump F 427 / FP 427
Kan tas isär helt och hållet

Pumpen F/FP 427 är idealisk för hygieniska tillämpningar och lämpar sig för transport av medier ur fat, IBC och andra behållare. Den kan enkelt och snabbt demonteras för rengöring/sterilisering och kan helt demonteras till enskilda delar. Pumpen har minimala döda punkter. Drivaxeln, det inre och det yttre röret är tillverkade av rostfritt stål (316 Ti resp. 1.4581). Pumpen finns även som FOOD- och 3A-certifierad version och uppfyller internationella säkerhetsstandarder.


Pump F 430 / FP 430
Med mekanisk tätning

Den universella pumpen F/FP 430 kan användas för olika medier och är lämplig för transport ur fat, IBC eller tankar. Tack vare konstruktionen med mekanisk tätning kan pumpen enkelt och snabbt tas isär i sina två huvudkomponenter. Detta möjliggör god rengörbarhet. Särskild egenskap, endast hos FLUX: Innerröret är förstärkt med en metallkärna på plastmodellerna (PP och PVDF). Detta gör att den mekaniska tätningen alltid fungerar fullt ut. På så sätt förhindras läckage och onödigt slitage för hela driftstemperaturområdet. Dessutom ger det högsta stabilitet och gör nedsänkningslängder på upp till 3 000 mm möjliga. Versionerna i rostfritt stål och hastelloy C är exskyddade. Versionen i rostfritt stål finns även som FOOD-certifierad version.

Pump F 430 TR
För torr installation / horisontell användning

Den horisontella pumpen F 430 TR är idealisk för transport av medier från IBC, tankar och andra behållare med utlopp på låg nivå. T.ex. om en tank inte är tillgänglig uppifrån eller om de rumsliga förhållandena inte tillåter användning av en vertikal pump. För rengöring kan pumpen enkelt och snabbt tas isär i sina två huvudkomponenter. Pumpen finns i rostfritt stål eller polypropen. Versionen i rostfritt stål kan även användas i farliga områden.

Produktförfrågan  

Fler produkter i avsnittet Fatpumpar

Excentriskt skruvpumpsset f. industri, upp till 30.000 mPas (VISCOPOWER F 570)

Förmonterad progressiv kavitetspumpsats med progressiv kavitetspump VISCOPOWER F 570 och planetväxel för industriella tillämpningar för att pumpa tunna till medelviskösa medier upp till 30 000 mPas...

Pumpsatser för livsmedel och läkemedel upp till 25 000 mPas (VISCOPOWER F 570)

Förmonterat kit för progressiv kavitetspump med progressiv kavitetspump VISCOPOWER F 570 och planetväxel för livsmedel och läkemedel för att pumpa tunna till medelviskösa medier upp till 25 000 mPas u...

Fatpumpar

Trum- och containerpumpar
För pumpning av vätskor med låg viskositet i olika behållare

FLUX trum- och containerpumpar lämpar sig för pumpning av olika...

Fatpumpar (JUNIORFLUX / COMBIFLUX)

För mindre kvantiteter
Trompumpar JUNIORFLUX/COMBIFLUX

De små fatpumparna JUNIORFLUX och COMBIFLUX är särskilt lämpliga för att fylla relativt små män...

Fatpumpar

Förmonterad pumpsats för 99,98 % trumtömning. På grund av det integrerade återflödesstoppet är det möjligt att få mindre än 0,05 l restmängd i 200 l trumma. För pumpning av tunna medier ur 200 l tr...