Lutz-Jesco GmbH
Lutz-Jesco GmbH
Doseringspumpar för dryckesindustrin från Lutz-Jesco GmbH
Matning av kieselguhr och andra medier inom dryckesindustrin/livsmedelsindustrin
Innan ett öl kan avnjutas av kunden måste det genomgå en rad noggrant kontrollerade naturliga mikrobiologiska och fysikaliska processer under produktion, sedimentering och rening. Exempel är jäsnings- och mognadsprocesser som orsakar suspenderade ämnen och föroreningar på grund av t.ex. jästen som används vid jäsningen. Dessa partiklar avlägsnas från ölet i olika behandlingssteg. För att få ett briljant klart öl krävs en speciell filtrering: kieselguhr alluvialfiltrering. För denna process tillsätts en kieselguhr-suspension med en koncentration på 300 g/l till ölet. Huvudfilterelementen är t.ex. fina silstrukturer av rostfritt stål eller rör av rostfritt stål med mycket små slitsar. Eftersom varken slitsarna eller tyget är tillräckligt fina är det till en början endast vatten som innehåller kiselgur som rinner genom filtret innan det egentliga ölet filtreras. Kieselguhr avsätts i filtret och bildar ett finfördelat skikt som fungerar som ett mikrofilter. Detta kieselgurskikt fångar sedan upp de föroreningar som orsakar grumlighet i ölet.