Katalog

Lutz-Jesco GmbH

Lutz-Jesco GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • WHG

Lutz-Jesco GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • WHG

Tillbaka till listan

Doseringspumpar för dryckesindustrin från Lutz-Jesco GmbH

Produktförfrågan  

Matning av kieselguhr och andra medier inom dryckesindustrin/livsmedelsindustrin

Innan ett öl kan avnjutas av kunden måste det genomgå en rad noggrant kontrollerade naturliga mikrobiologiska och fysikaliska processer under produktion, sedimentering och rening. Exempel är jäsnings- och mognadsprocesser som orsakar suspenderade ämnen och föroreningar på grund av t.ex. jästen som används vid jäsningen. Dessa partiklar avlägsnas från ölet i olika behandlingssteg. För att få ett briljant klart öl krävs en speciell filtrering: kieselguhr alluvialfiltrering. För denna process tillsätts en kieselguhr-suspension med en koncentration på 300 g/l till ölet. Huvudfilterelementen är t.ex. fina silstrukturer av rostfritt stål eller rör av rostfritt stål med mycket små slitsar. Eftersom varken slitsarna eller tyget är tillräckligt fina är det till en början endast vatten som innehåller kiselgur som rinner genom filtret innan det egentliga ölet filtreras. Kieselguhr avsätts i filtret och bildar ett finfördelat skikt som fungerar som ett mikrofilter. Detta kieselgurskikt fångar sedan upp de föroreningar som orsakar grumlighet i ölet.

Kieselgur är ett mjöligt mineral från tertiärtiden som härstammar från de kiselhaltiga exoskeletten hos encelliga alger och kiselalger. Kieselgur, även kallat kiselgur, används inte bara som filtermaterial utan även för slipning och polering. Dess lämplighet som slipmedel innebär att rörliga delar som kommer i kontakt med kiselgur för doseringsändamål kräver hög slitstyrka. För att tillsätta kieselgur behövs mycket exakta doseringspumpar, t.ex. speciella kolvpumpar med specifika driftsegenskaper och slitstarka ytor. De pumpar som används i bryggerier måste uppfylla följande krav

  • lång, problemfri drift
  • enkel konstruktion som kräver lite underhåll
  • beaktande av hygieniska och processrelaterade krav (t.ex. att ingen luft får komma in i ölet)
Lutz-Jesco kolvdoseringspumpar i speciella bryggeriversioner med material som rostfritt stål, aluminiumoxid och keramik, kompatibla med livsmedel och som ger slitstyrka på relevanta ställen och speciella läpptätningar. Dessa specialpumpar uppfyller dessa krav på ett optimalt sätt och har använts i årtionden över hela världen som beprövade doseringsanordningar av ansedda specialister på bryggeriinstallationer som KHS-Prozesstechnik GmbH. Njut av din öl med doseringspumpar från Lutz-Jesco!

Produktförfrågan