Katalog

Paul Vahle GmbH & Co. KG

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Tillbaka till listan

Motorledningstrummor från Paul Vahle GmbH & Co. KG

Produktförfrågan  

Rörliga och mobila förbrukare försörjs ofta med energi, data och andra medier via flexibla kabel- och slangsystem. Detta beror på att de enkelt kan följa rörelserna hos kranvagnar, griparmar eller transportsystem. För att garantera en säker drift måste kablar och slangar dock frigöras vid rätt längd eller rullas upp automatiskt.

På mycket långa sträckor kan vikter på flera hundra kilo snabbt ackumuleras. För att hantera detta är vissa kabelvindor utrustade med en motordrift. Denna stöder upp- och nedrullningen och förhindrar oönskade rullrörelser via en bromsanordning.

VAHLE erbjuder motoriserade kabelvindor i alla storlekar för energiförsörjning av kransystem i hamnar, stålverk och företag inom miljöindustrin samt för mobila fordon och lastmaskiner.
Systemen har olika drivkomponenter. Deras släpring säkerställer tillförlitlig överföring av kraft-, styr-, data- och videosignaler. Även integrering av fiberoptiska kablar är möjlig.

Förutom kablar kan de korrosionsskyddade rullkropparna även rymma roterande genomföringar för slangar för överföring av gasformiga och flytande ämnen. Beroende på användningsområde kan lindning och avrullning ske cylindriskt eller spiralformigt.

VAHLEs motordrivna kabelvindor är också särskilt lämpliga för eftermontering på portalkranar vid containerhantering.

Produktförfrågan