Katalog

Paul Vahle GmbH & Co. KG

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Tillbaka till listan

Styrningar med en axel (VCS1) från Paul Vahle GmbH & Co. KG

Produktförfrågan  

Knappast någon produktionslinje inom fordonsindustrin klarar sig idag utan automatiserade transportsystem. Elektriska monorail-applikationer betraktas som beprövade och etablerade transportsystem för materialflöde inom produktion, tillverkning och montering och är därför predestinerade för användning inom intralogistik och fordonssektorn.

För att transportörssystemen ska kunna utföra sina uppgifter med positionsnoggrannhet krävs ett tillförlitligt drivstyrningssystem. VAHLEs enaxliga styrenhet VCS1 täcker alla krav för användning i anslutande transportbandsteknik. För dataöverföring mellan stationär och mobil sida står olika kommunikationstyper till förfogande, t.ex. halvvågskommunikation, rälsbuss och VAHLE slitsade vågledarsystem SMGM för Ethernet-baserade fältbussar som PROFINET.

Med en effektklass på upp till 1,5 kW och en mängd olika gränssnitt kan drivregulatorn användas i nästan alla applikationer. Dessutom finns ett stort antal funktioner för positionering och avståndsreglering.

Med hjälp av de tillgängliga funktionsbiblioteken för rälsbusskommunikation kan styrenheterna enkelt integreras i systemets PLC för enkel process- och diagnosdatakommunikation. Drivparametrarna ställs in med hjälp av VAHLEs konfigurationsprogramvara, som har utvecklats internt och är lätt att använda. Alla drivparametrar och respektive fordonsnummer lagras på en datakontakt som är lätt åtkomlig från utsidan. I händelse av service möjliggör detta ett snabbt byte av enheten utan den annars nödvändiga parameteriseringen av den enaxliga styrenheten.
Status- och driftsinformation kan enkelt visas på den integrerade, tvåradiga OLED-displayen. Styrenheten har en specialutvecklad infraröd fjärrkontroll för inställningar och enkla diagnosuppgifter.

Ytterligare komponenter som kurvblocksstyrning för att upprätthålla säkerhetsavståndet vid körning genom en kurva eller separationsblocksstyrning för att separera körzoner eller förhindra överspänning finns också tillgängliga.

I kombination med modulerna för energiförsörjning (vPOWER), positionering (vPOS) och dataöverföring (vCOM) finns styrsystemet VCS1 också tillgängligt som en systemlösning.

Produktförfrågan