Katalog

Paul Vahle GmbH & Co. KG

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Tillbaka till listan

Dataöverföringssystem (SMGM | SMGX) från Paul Vahle GmbH & Co. KG

Produktförfrågan  

Digitaliseringen formar i allt högre grad arbetsprocesser och infrastruktur i produktionshallar och vid stora omlastningsplatser. Internet of Things (IoT), som gör att maskiner kan kommunicera självständigt och styras på distans, öppnar upp för nya möjligheter. I modern produktion genereras allt större mängder data för styrning och diagnostik. För enkla transportuppgifter i mobila applikationer skickas dessa data ofta via kontaktledningar med låga överföringshastigheter, men för mer komplexa applikationer är denna kommunikationsmetod inte längre möjlig på grund av de datahastigheter som krävs.

För att förverkliga detta måste dessa stora mängder data överföras snabbt och framför allt utan störningar - även i miljöer som belastas av fri radio, vilket kräver komplex planering av de begränsade fria radiofrekvenserna för att säkerställa deras samexistens.
Datakommunikationssystemet SMGM (Slotted Microwave Guide Mini) som utvecklats speciellt för dessa applikationer och miljöer möjliggör integration av absolut störningsfri dataöverföring, som också är speciellt utformad för att uppfylla de ökande kraven i Industri 4.0. Kommunikationen sker i en skärmad aluminiumprofil, den så kallade slotted waveguide, så att inga störningar eller någon påverkan på andra kommunikationssystem i miljön måste tas med i beräkningen. Plug & Play-lösningen kan enkelt integreras i alla standard EMS-profiler och system utan omfattande konfigurering och tack vare sin kompakta design.

Den är tillgänglig som en systemlösning i kombination med modulerna för energiförsörjning (vPOWER), positionering (vPOS) och drivstyrning (vDRIVE). Dessutom finns serviceverktyget SMG som gör det möjligt att analysera systemet och anpassa det vid behov.

Produktförfrågan  

Fler produkter i avsnittet Dataöverföringssystem

Dataöverföringssystem (POWERCOM)

VAHLE Powercom® dataöverföringssystem med VAHLE-ledare eller slipringinstallationer har utvecklats för att integreras med automatiska transportsystem som underlättar materialflödet. Powercom&re...