Katalog

Paul Vahle GmbH & Co. KG

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Tillbaka till listan

Positioneringssystem (APOS Magnetic Touchless) från Paul Vahle GmbH & Co. KG

Produktförfrågan  

Automatiserade transportörsystem vinner mark inom internt materialflöde. De automatiska systemen är kostnadseffektiva, erbjuder optimerat utnyttjande av utrymmet och möjliggör höga hastigheter. För att styra dem till användningsplatsen utan mellanrum och med millimeterprecision krävs exakt positionering.

Till skillnad från sin systerprodukt säkerställer APOS Magnetic Touchless en kontaktlös process. Den baseras också på ett magnetiskt kodband, men läshuvudet styrs längs kodbandet med hjälp av en styrvagn på ett absolut kontaktlöst och därmed slitagefritt sätt.

Systemet kan kombineras med VAHLEs strömskenor MKH eller KBH, eller också användas separat som ett tomt hus.
Systemet behöver inte heller någon referens för absolut positionering. Det innebär att den aktuella positionen är tillgänglig omedelbart efter tillkoppling eller efter spänningsbortfall. Den magnetiska processen är resistent mot fukt, damm och skiftande ljusförhållanden och fungerar absolut tillförlitligt i alla lägen.

Som ledande leverantör av magnetiska positioneringssystem har VAHLE mångårig erfarenhet av marknaden.

APOS Magnetic Touchless är liksom sin systerprodukt kompatibel med andra komponenter för energiförsörjning (vPOWER), dataöverföring (vCOM) och styrning (vDRIVE) och finns som en systemlösning.

Produktförfrågan