Katalog

Comet Yxlon GmbH

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

Tillbaka till listan

CT-provning av batterisystem för e-mobilitet från Comet Yxlon GmbH

Produktförfrågan  

Batteriet - hjärtat i en elbil
I elbilar är batteriets prestanda avgörande för hela fordonets tillförlitlighet, räckvidd och livslängd. CT-inspektioner med Comet Yxlon CT-system hjälper både bil- och battericellstillverkare med tillförlitliga inspektionsdata med hög precision som till exempel bidrar till att minska skrot i massproduktion. Datortomografi används för att inspektera battericellens råmaterial samt de enskilda cellerna, de celler som är förpackade i en modul och de moduler som är anslutna till ett batterisystem eller batteripaket.

Effektivkvalitetssäkring för battericeller
En av de största utmaningarna vid cellproduktion är den höga kassationsfrekvensen. Eftersom detta utgör en stor kostnadsfaktor är det viktigt att upptäcka defekta celler före vidare bearbetning. CT-inspektionssystemen från Comet Yxlon täcker ett brett spektrum av tekniker för icke-destruktiv kvalitetssäkring och metrologitillämpningar. Dessa inkluderar mätningar av katod-/anodöverhäng och testning av föroreningar och inneslutningar - de vanligaste defekterna i en battericell.

Pålitlig CT-inspektion av batterimoduler
De mycket snäva komponent- och anslutningstoleranserna samt de speciella kraven för kontaktsvetsning gör stapling av battericeller för produktion av batterimoduler till en utmanande uppgift. Datortomografi med Comet Yxlon-system ger exakta inspektionsresultat för kvalitetsbedömning av cellstapelns inriktning, höljesvetsar, cellanslutningssvetsar och flikvetsar. Dessutom möjliggör laminografi med Comet Yxlon överhängsmätningar av celler som redan installerats i moduler.

Testning av batterisystem och förpackningar med CT
När batterimodulerna monteras i ett batterisystem ansluts de till systemhuset - vanligtvis en metallgjutning - som fungerar som en kylfläns. Comet Yxlon CT testsystem gör det möjligt för tillverkare att kontrollera denna anslutning för att säkerställa att alla komponenter är fullt funktionella.

Produktförfrågan  

Fler produkter i avsnittet Datortomografer

Datortomografer (FF85 CT)

  • Serie: FF-serien
  • Bransch: Fordon, elektronik, rymd, vetenskap och forskning, gjuterier, tilläggstillverkning
  • Defektstorlek: <1mm, >1mm
  • Delstorlek: liten s...

Mikro-CT-system (FF20 CT)

  • Serie: FF-serien
  • Industri: Fordon, Elektronik, Flyg och rymd, Vetenskap och forskning, Halvledare, Tillv. tillverkning
  • Defektstorlek: <1µm, <50µm, <1...