Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

Tillbaka till listan

PCR (Mastercycler® X40) från Eppendorf SE

Produktförfrågan  

Eppendorf Mastercycler X40 leder din standard-PCR in i en ny era. Dess futuristiska design kombineras med välkänd kvalitet. Prestandan hos det pålitliga aluminiumblocket är utvecklad för utmärkt temperaturhomogenitet. En gradient med 12 kolumner ger snabb PCR-optimering. Program från äldre Mastercycler-modeller kan enkelt importeras. Använd programmigreringsfunktionen för att överföra protokoll från andra cyklermodeller så att du kan börja direkt. All programmering sker snabbt, intuitivt och bekvämt via en kemikaliebeständig pekskärm med glasyta och det väletablerade användargränssnittet som även används för Mastercycler X50. Handtaget kan manövreras med en hand och SafeLid anpassar sig automatiskt för att applicera det perfekta trycket på dina prover för avdunstningsskydd. Det spelar ingen roll om du använder 0,1 mL, 0,2 mL rör och rörremsor eller PCR-plattor. Alla typer av PCR-plattor - med kant, halvkant eller utan kant - kan användas.

För övervakning och revisionsspår kan du ansluta Mastercycler X40 direkt till Visonize LabSuite och genom att ansluta flera Eppendorf Visionize onboard-enheter kan du omvandla ditt labb till ett digitalt labb.

Allt i en termocycler som bara är något större än ett papper och väger bara 7,25 kg.

Hållbarhet är ett måste, därför levereras Mastercycler X40 i en stabil, skyddande kartong. Den medföljande korta manualen räcker för att starta din PCR omedelbart och den fullständiga manualen finns som en digital version, tillgänglig via en QR-kod på enheten.

Förbättra ergonomin i hela labbet

Ergonomi är mycket mer än bara en "ergonomiskt utformad stol". På Eppendorf började vi optimera våra laboratorieenheter för ergonomi i början av 1970-talet.

2003 lanserade vi PhysioCare Concept® med fokus på ergonomiska vätskehanteringsenheter, som våra pipetter.

Numera har Eppendorf PhysioCare Concept utvidgats till att omfatta många laboratorieprodukter, inklusive PCR-cyklers. Vårt mål är att erbjuda en helhetslösning för att harmonisera arbetsflödet i ditt laboratorium med din hälsa och ditt välbefinnande.

För Eppendorfs Mastercyler-serie innebär detta:
' Ergonomiskt utformad lockstängning
' Låg ljudnivå för bekväma arbetsförhållanden vid bänken
' Litet fotavtryck för att möjliggöra placering inom direkt armräckvidd vid din bänk
' Standardiserat "användargränssnittskoncept" för intuitiv hantering av enheter
' Vägledande programvara för enkel hantering

Enkel, intuitiv dokumentation och spårning

eLabJournal® Electronic Lab Notebook erbjuder en intuitiv och flexibel lösning för att dokumentera forskning och spåra forskningsdata, inklusive optimala PCR-cykeltemperaturer och resultat. Förbättra effektiviteten när du dokumenterar, organiserar, söker och arkiverar insamlade data. Med de kostnadsfria eLabJournal-tilläggen kan du utöka eLabJournals funktionalitet till ett helt integrerat Laboratory Information Management System.

Effektiv labb- och enhetshantering med VisioNize® Lab Suite

Är du intresserad av att övervaka dina laboratorieenheter och få meddelanden, t.ex. om enhetslarm? Ett digitalt, uppkopplat labb erbjuder ännu mer.

Få tillgång till ett modulärt utbud av digitala tjänster och välj vad som fungerar för ditt labb. VisioNize Lab Suite erbjuder allt du behöver som labbchef eller forskare för att komma igång med att digitalt hantera ditt labb för ökad provsäkerhet, efterlevnadsbehov och underhållshantering.

Produktförfrågan