Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

Tillbaka till listan

Pipettspetsar (epT.I.P.S.® BioBased) från Eppendorf SE

Produktförfrågan  

Eppendorf epT.I.P.S.® BioBased i volymer på upp till 1 250 µL öppnar nya dörrar för att göra laboratoriearbetet mycket mer hållbart utan att kompromissa med experimentella resultat. Genom att använda andra generationens biobaserade polymer som tillverkas av minst 90% förnybara råvaror (t.ex. avfall och rester från raffinering av vegetabilisk olja eller använd matolja), har det produktrelaterade koldioxidavtrycket för dessa pipettspetsar och filterpipettspetsar minskats avsevärt. "Allmänna kvalitetscertifikat" för överensstämmelse med standarder och allmänna kvalitetskrav, produktspecifika och satsspecifika renhetscertifikat samt "ACT-certifikat" (oberoende certifiering av miljöpåverkan från My Green Lab) bekräftar den välkända produktkvalitet som du kan förvänta dig av Eppendorfs pipettspetsar. Till detta kommer en hållbarhetsfaktor som innebär ett avsevärt minskat koldioxidavtryck för ditt laboratorium när du använder dessa pipettspetsar och filterpipettspetsar regelbundet.

Precis som våra spetsar av fossil polypropylen tillverkas dessa spetsar enligt extremt höga kvalitets- och renhetsstandarder och är utformade för att täcka alla specifika krav för dina prover. Pipettspetsarna epT.I.P.S.® BioBased, ep Dualfilter T.I.P.S.® BioBased- och ep Dualfilter T.I.P.S.® SealMax® BioBased filterpipettspetsar kräver mindre kraft för att fästas och matas ut, samtidigt som de tätar helt och perfekt kompletterar dina Eppendorf-pipetter, med vilka de bildar ett helt integrerat pipetteringssystem som erbjuder maximal precision, noggrannhet och reproducerbarhet. De kompletterar ditt arbetsflöde på ett optimalt sätt. Dessutom hjälper de dig att göra ditt laboratorium betydligt mer miljövänligt.
Sedan förbrukningsartiklar av glas ersattes av petroleumbaserade förbrukningsartiklar av plast har de blivit oersättliga i laboratorier över hela världen: De ger den kvalitetsstandard som krävs i en alltmer krävande forskning. Däri ligger den växande utmaningen när det gäller hållbarhet. Därför fokuserar Eppendorf inte bara på utvecklingen av nya produkter, utan även på nya, mer miljövänliga material. Vi har till och med lyckats hitta en polypropylen baserad på förnybara råvaror, som vi nu använder för tillverkning av en ny generation pipettspetsar.

De biobaserade pipettspetsarna tillverkas inte bara av mer hållbara utgångsmaterial, de finns nu också i en omladdningsvariant som uppfyller samma krav på renhet och sterilitet som konventionella engångsrack. Denna omlastningsvariant sparar upp till 54% fossil plast jämfört med konventionella ställ och minskar mängden laboratorieavfall avsevärt. De nya omladdningarna passar perfekt i den välkända epT.I.P.S.® Box 2.0.

Således bidrar båda punkterna - biobaserat råmaterial för pipettspetsarna och avsevärt minskad användning av plast för omladdningarna - till en förbättrad koldioxidbalans i laboratoriet och till minskningen av laboratorieavfall.

Produktförfrågan  

Fler produkter i avsnittet Pipettspetsar

Pipettspetsar (epT.I.P.S.®)

Med epT.I.P.P.S. - Eppendorfs ursprungliga "Totally Integrated Pipetting System" - är spetsarna optimalt anpassade till Eppendorf-pipetterna och uppfyller naturligtvis också kraven i EN ISO 8655. D...

Tips för filter (ep Dualfilter T.I.P.S.®)

ep Dualfilter T.I.P.S. filterspetsar - Det ultimata skyddet av pipetter och prover mot oönskad och obemärkt kontaminering av aerosoler, droppar och stänk.

ep Dualfilter T.I.P.S. filterspets...