Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Tillbaka till listan

Stickbar anslutning för mellanspänningskabel (MV-CONNEX) från PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

Produktförfrågan  

1975 presenterade PFISTERER den första plug-in-anslutningen för mellanspänningskablar. På den tiden var det en revolution, i dag är det normen. Och vi menar bokstavligen normen, eftersom standarderna EN 50180/EN 50181 är baserade på PFISTERERs CONNEX-system. Numera är MV-CONNEX fortfarande riktmärket för mellanspänningskablar. Ultimativ säkerhet, maximal effekt och ett oslagbart brett utbud av konstruktioner och speciallösningar är systemets kännetecken. Förutom den traditionella kombinationen av uttag och stickpropp finns det ett antal smarta systemutvidgningar för specialtillämpningar.

Allt i ett: CONNEX flertopptransformatoranslutning för upp till fyra kablar
Flertopptransformatorns flertoppbussning installeras på mellanspänningssidan av krafttransformatorn, i stället för de vanliga porslinsbussningarna. Detta gör det möjligt att fördela strömmen på enklast möjliga sätt i ett helt beröringssäkert system. Som ett resultat av detta hör skrymmande anslutningslådor nu till det förflutna.

Plug-in motoranslutningar minskar stilleståndstiderna
Högpresterande motorer kan anslutas och bytas ut på kort tid tack vare motoranslutningen CMA CONNEX. Eftersom CONNEX-lösningar ofta har en fullständig inkapsling, behövs inte längre de normalt nödvändiga kopplingslådorna. Anslutningen finns även i ATEX-utförande för användning i explosionsfarliga områden.

MV-CONNEX busskopplingar för GIS
Med busskopplingar kan du skapa enkla modulbaserade SF6-gasisolerade ställverk och till och med utöka dem på plats eftersom gaskammaren inte längre behöver öppnas för installation. Portföljen omfattar varianter från 24 kV till 42 kV.

CONNEX-överspänningsskydd från 6 kV till 52 kV
CONNEX-överspänningsskydd används för att skydda metallkapslade ställverk och transformatorer. Överspänningsskyddet fästs direkt på ställverket och förhindrar att alltför höga överspänningsnivåer tränger in i systemet. Överspänningsskydd är särskilt effektiva när det gäller att begränsa överspänningar som genereras av reflekterade resande vågor och växelspänningar.

MV-CONNEX kabelkontakter finns nu tillgängliga från lager i USA från TPC Wire & Cable Corp.

Produktförfrågan