Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Tillbaka till listan

Stickproppar för högspänning (EHV) från PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

Produktförfrågan  

En komplett portfölj för alla extra högspänningskablar

För första gången någonsin kan du lägga hela kabelsträckor och få alla tillbehör du behöver från en enda källa tack vare vårt breda sortiment av extra högspänningsbeslag. Det nya sortimentet för extra högspänningsnät (EHV) omfattar våra beprövade CONNEX- och IXOSIL-serier, torra, pluggbara kabelanslutningar för transformatorer och gasisolerade ställverk (GIS), kabelavslutningar och kabeluttag (inklusive en pluggbar konstruktion). De typgranskade tillbehören kan ansluta alla XLPE-kablar från 300 kV till 550 kV och anpassas individuellt till den använda kabeln.

Lätt att montera
Ju högre spänningsområdet är, desto viktigare blir en enkel installation. Det är just därför som vi har utformat vår EHV-utrustning så att den är så lätt att hantera som möjligt. För att uppnå detta har vi lagt till sofistikerade detaljer, som den roterande anslutningsringen för CONNEX-kabelanslutningen i storlek 7, som gör det möjligt att vrida skruvhålen till ett lämpligt läge i stället för att behöva flytta de tunga EHV-kablarna.

Anslutningar för alla former av kablar
Oavsett om du använder aluminium-, koppar- eller enledarisolerade kablar: Vårt sortiment av EHV-fästen gör det möjligt för dig att ansluta alla former av kablar med ultimat driftsäkerhet under flera decennier. Det beror på att de flitigt använda fältkontrollenheterna testas individuellt enligt IEC 62067 före leverans.
EHV-sortimentet omfattar:

EHV CONNEX torr, plug-in kabelanslutning
Beröringssäker, dränkbar, underhållsfri, offshore-kompatibel anslutning som kan installeras på alla tillgängliga torrisolerade kablar. Ytterligare ett plus: Kontaktsystemets inbyggda kabelklämmanordning för 420 kV+ ger ett tillförlitligt skydd mot mekaniska belastningar som orsakas av kabeln och gör dessutom kabeln lättare att lägga.

EHV CONNEX-enhetens anslutningsstycken för transformatorer och GIS
Snabbt installerbara, mångsidiga och kompatibla med inomhus-, utomhus- och offshore-tillämpningar: Enhetsanslutningsstycket kombinerar alla fördelar med det populära CONNEX-systemet i en enda lösning. Dess konstruktion är mycket mer kompakt än konventionella system enligt EN 50299 och IEC 62271-209. En förlängningsadapter gör det dock möjligt att anpassa anslutningen till de relevanta standarderna om det behövs.

IXOSIL ESS kabelavslutning
Tack vare den glasfiberförstärkta ihåliga isolatorn och den vattenavvisande silikonskölden imponerar den bärande avslutningen med maximal mekanisk stabilitet. Inga specialverktyg krävs för att ansluta ledare till huvudarmaturen, som är utrustad med patenterade SICON-skruvkopplingar. Alternativt kan du välja ESP-avslutningen av porslin.

IXOSIL MSA-slipkopplingar
Tack vare den beprövade slip-on-konstruktionen kommer du inte att ha några problem med att installera våra IXOSIL-slipkopplingar. Deras vattentäta yttre hölje garanterar också maximal driftsäkerhet. Genom att använda de patenterade SICON-skruvförbindelserna kan ledaren anslutas med optimal kontaktkraft och utan specialverktyg. Skärmningen kan justeras enligt kabeltypen och kundens krav.

EHV CONNEX torra, plug-in, gasisolerade kabeluttag
Det kompakta CONNEX-uttaget kopplar permanent ihop kablar av alla former och storlekar. SF6-gasisoleringen omfattar ett inbyggt övervakningssystem för fyllningstryck.

EHV-tillbehör från experterna
PFISTERER är en oberoende tillverkare av kabeltillbehör för alla typer av kablar för medelhög till extra högspänning. Förutom kabeltillbehör erbjuder världens bredaste produktportfölj även lösningar för specialtillämpningar samt ett komplett sortiment av installations- och testtillbehör för EHV-sortimentet.

Produktförfrågan