Katalog

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

Tillbaka till listan

Ferritmagneter från HME - Technologies GmbH

Produktförfrågan  

Materialet består av järnoxid, strontium eller barium och andra material som tillsätts. Ferritmagneter är mycket populära och används i stor utsträckning på grund av deras utmärkta motståndskraft mot avmagnetisering och korrosion samt deras låga kostnad.

Allmän information:
Ferritmagneter tillverkas genom pressning eller sintring. Dessa magneter kan vara både anisotropa och isotropa. Anisotropa kvaliteter är orienterade i tillverkningsriktningen och måste magnetiseras i orienteringsriktningen. Isotropa kvaliteter är inte orienterade och kan magnetiseras i vilken riktning som helst.

Den grundläggande formen ges av formen, t.ex. segment, skiva, ring, stav, stång och block. Efter pressning sintras magneten, därefter skärs, slipas och/eller borras den och magnetiseras slutligen om så önskas. Materialet tål i stor utsträckning korrosion. Ferritmagneter har ett utmärkt förhållande mellan pris och kvalitet.

Denna magnetklass är mycket hård, spröd och har lägre energiegenskaper jämfört med andra magnetiska material.
Temperatureffekter:
De magnetiska egenskaperna förblir nästan konstanta i temperaturområdet -40 °C till +250 °C. Vid hög temperatur minskar den magnetiska kraften.
Användningsområden:
Hårda ferritmagneter (keramiska magneter) har ett brett användningsområde. De vanligaste tillämpningarna är följande:
elektrisk motor, högtalare, sensor, hållare, separation osv.

Produktförfrågan