Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

Tillbaka till listan

Stoppbultar från HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

Produktförfrågan  

HEINRICH KIPP WERK presenterar ytterligare en ny utveckling från produktgruppen låsbultar: Nu lanseras modeller på marknaden där låskruven lossas med hjälp av en excentrisk spak. När användaren förflyttar den excentriska spaken bortom excenterns döda punkt, frigörs skruven. Fördelarna med de nya låsbultarna är den ergonomiska utformningen, den platta konstruktionen, den höga temperaturbeständigheten samt den snabba inställningen.

Låsbulten förblir urkopplad när handtagsspaken förflyttas bortom excenterns döda punkt. Operatören kan bekvämt koppla ur en tapp i taget utan att behöva hålla alla handtag i utdraget läge.

Denna funktion finns annars bara på låsbultar med en spärrspårning, men handtaget måste vridas i det utdragna läget - vilket gör att processen tar längre tid. Produkter med excentriska handtag lämpar sig däremot för bekväm snabb justering.

En annan pluspunkt är det excentriska handtagets ergonomiska form, som gör det möjligt att hantera det enkelt och med liten ansträngning.

De excentriska handtagen kan vridas 360° och är betydligt plattare än svamp- eller T-handtag när de inte används. Detta gör det också möjligt att montera produkterna infällt och på så sätt undvika störande konturer.

Handtagsspakarna finns i svart och trafikrött och är tillverkade av glasfiberförstärkt plast. Denna plast är motståndskraftig mot höga temperaturer och tillåter kontinuerliga servicetemperaturer på ca 160 °C och kortvariga servicetemperaturer på max. 250 °C. När det gäller gänghylsor och låsstift kan användaren välja mellan versioner i stål och rostfritt stål. Alla gängade hylsor finns med fin tråd och i 4 storlekar (M10x1 / M12x1,5 / M16x1,5 / M20x1,5).

Produktförfrågan