Katalog

Comet Yxlon GmbH

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

Tillbaka till listan

Laminografi från Comet Yxlon GmbH

Produktförfrågan  

Laminografi: fördelarna med 2D- och 3D-testning i kombination.
Laminografi kallas ibland också för "2,5D-testning", eftersom det tekniskt sett kan klassificeras mellan 2D-röntgenfluoroskopi och 3D-datortomografi (CT). Laminografi lämpar sig för de speciella utmaningar som testning av platta komponenter innebär, t.ex. kretskort (PCB), mikrochip (IC), kompletta mobiltelefoner, surfplattor, bärbara datorer - eller till och med teckensnitt på papyrus. Medan 2D-röntgeninspektion ger hög upplösning men ingen rumslig information, ger 3D CT bra rumslig information men möjligen för låg upplösning. Detta är fallet för laminografi: den lägger till djupinformation till de högupplösta 2D-bilderna så att defekter i ett platt objekt kan upptäckas på ett tillförlitligt sätt och lokaliseras rumsligt.

Dessa Comet Yxlon-system erbjuder datorlaminografi
Cougar EVO
Cheetah EVO
FF85 CT

Elektronik: Inspektion av tryckta kretskort (PCB) med laminografi.

Laminografi är den perfekta tekniken för kvalitetssäkring av lödfogar, t.ex. på ball grid arrays (BGA), som löds till kretskort med hjälp av refow-processen. Genom att testa lödfogarna säkerställer man att kontaktytorna är tillräckligt stora för att leda elektricitet eller värme på föreskrivet sätt. Det fastställer också förekomsten av hålrum och deras storlek och fördelning. Vid inspektion av tätt packade dubbelsidiga mönsterkort använder system som Cheetah EVO och Cougar EVO laminografi för att skapa skiktade bilder av kontaktytan - utan överlagring av komponenter på andra sidan av mönsterkortet som hindrar sikten som med 2D-röntgenbilder. Den slutliga utvärderingen av lödfogarna stöds av arbetsflödet i programvaran VoidInspect CL.

Semiconductors: kvalitetskontroll av mikrochip.

Med IC och wafers är det inte anslutningarna mellan ett kretskort och ett chip som behöver inspekteras, utan anslutningarna mellan olika lager inom ett chip - till exempel mellan kiseldies eller mellan kiseldies och ett substrat eller distributionslager. Eftersom avancerade integrerade kretsar består av flera lager är en 2D-röntgenbild oftast otillräcklig för analys eftersom den inte ger någon spatial information och de olika interna strukturerna överlappar varandra. System som Cheetah EVO och Cougar EVO använder laminografi för att generera högkvalitativa bilder av interconnect-skikten.

Ytterligare information

Produktförfrågan