Katalog

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

Tillbaka till listan

Neodym järn bor magneter (NdFeB) från HME - Technologies GmbH

Produktförfrågan  

Bästa magnetiska prestanda och energi. NdFeB-magneten är för närvarande den starkaste som finns tillgänglig.

Allmän information:
Neodymjärnbor-magneter (NdFeB) av typen sällsynta jordartsmetaller har varit kommersiellt tillgängliga sedan mitten av 1980-talet. Deras popularitet har ökat snabbt på grund av deras höga maximala energiprodukt och deras breda utbud av tillgängliga former, storlekar och kvaliteter.

I dag är det möjligt att uppnå en remanens på över 1,4 Tesla. Energiprodukter på upp till 50 MGOe är för närvarande tillgängliga. Majoriteten av NdFeB-magneterna är anisotropa och kan endast magnetiseras i orienteringsriktningen. I allmänhet krävs magnetiseringsfält på cirka 30KOe för att mätta NdFeB-magneterna.

En viktig nackdel med NdFeB-magneterna är deras korrosionskänslighet. För att förhindra oönskad oxidation beläggs därför de färdigbehandlade magneterna med ett zink-, nickel-, tenn-, al-, au- eller epoxiskikt. NdFeB-magneterna tillverkas i stora block som pressas i en form och sedan sintras. Ett mindre block, en skiva, en ring, en stång eller en rotor skärs ut ur det stora blocket med datorstyrd elektrodragning eller med diamantklinga, borras med speciella borrar och slipas slutligen.

Ju längre desto mer kommer NdFeB-magneterna att ersätta SmCo-magneterna där så är möjligt, på grund av deras lägre pris.
Temperatureffekter:
De magnetiska egenskaperna hos NdFeB försämras avsevärt om de utsätts för temperaturer över 130 °C, beroende på materialets kvalitet och permeanskoefficienten. Som regel kan NdFeB-magneter med en högre permeanskoefficient klara högre temperaturer utan att de magnetiska egenskaperna försämras. Driftstemperaturer på upp till 200 °C är möjliga.

Användningsområden:
Motorer, generatorer, styrning av strålar av laddade partiklar, hörlurar, hållsystem, instrumentering, högtalare, magnetlager, magnetkopplingar, magnetisk resonans, magnetiska separationer, mikrofoner, partikelacceleratorer, reläer, strömbrytare och många andra tillämpningar.

Produktförfrågan