Katalog

Schuetz Messtechnik GmbH

Schuetz Messtechnik GmbH

  • DIN EN ISO 9001

Schuetz Messtechnik GmbH

  • DIN EN ISO 9001

18.06.2024 01:06

Kabelgivare för 0,1 mm² till 100 mm² från Schuetz messtechnik

MAT1000-omvandlaren används för att mäta det elektriska motståndet hos kabel, tråd och andra materialprover vid inkommande varuinspektion, produktionsövervakning och kvalitetssäkring. Testobjektet, ett så kallat meterprov av en kabel eller tråd, kläms fast i givaren och det elektriska motståndet mellan de två potentialavtappningarna, som är exakt 1000 mm från varandra, mäts.

I kombination med enheter i MR200/250/300C-A-serien kan MAT1000-givaren användas för att mäta elektriska resistanser från 200 m till cirka mindre än 100 7 per meter, vilket motsvarar tvärsnitt på cirka 0,1 mm² till över 100 mm². En homogen strömfördelning, som är en förutsättning för mycket noggranna mätningar, uppnås genom det rumsliga avståndet mellan potentialuttaget och strömanslutningen.

Det är ungefär åtta gånger den största tillåtna diametern. En stabil och vridstyv bädd av rostfri lättmetall med två fasta spännanordningar säkerställer att provobjektet hålls fast ordentligt. en grov förinställning av klämbackarna möjliggör justering till diametern, medan snabbkopplingsspakarna säkerställer smidig drift av testfältet.

Givaren kan användas under vatten. En styrskena i plast som ingår i leveransomfånget kan användas för att förhindra att tunna trådar hänger sig och därmed förändras i längd. Framför allt gör dock ett spår i styrskenan att provkroppen kan skyddas mot drag och därmed mot snabba temperatur- och motståndsförändringar.