Katalog

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 14001

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 14001

06.02.2024 01:02

Elektrisk dragbil: en veckas praktiska tester

Elmotorn är nu mer än bara ett alternativ för bilar. Men hur är det med lastbilar? Trots höga anskaffningskostnader, korta räckvidder och höga taravikter spås tekniken en lovande framtid inom godstransporter. Som pionjär för alternativa transportmöjligheter som kombinerad transport tittar LKW WALTER naturligtvis också på alternativa bränslen och drivsystem. Detta har resulterat i olika tester, till exempel den senaste testveckan med en batteridriven VOLVO dragbil (BEV) i Polen.


Testfasen: en vecka med helt elektrisk fjärrtransport

Som en av de första transportorganisationerna i Europa kunde vi tillsammans med en polsk transportpartner under en vecka testa BEV dragbilen från tillverkaren Volvo på längre sträckor. Under flera transporter inom Polen visade sig tekniken vara mycket lovande för framtiden. Höjdpunkten: en besparing på över 1 600 kg CO2-utsläpp över en sträcka på 2 435 km - en besparing på mer än 65% jämfört med ett dieselfordon. Upp till 629 km kan köras per dag.

Varför gör vi det här?

Med mer än 558 000 transporter i kombinerad trafik 2022 och mer än 350 avgångar per dag har LKW WALTER i flera år tagit sitt ansvar för en grön framtid inom europeisk godstrafik. Ändå finns det bokstavligen fortfarande en hel del utvecklingspotential på sträckan. Vi tror att batteridrivna fordon har potential att utveckla korridorer med nollutsläpp på korta för- och eftertransportsträckor inom kombinerad transport. Därför utökar vi våra tester inom den närmaste framtiden och hoppas kunna nå ytterligare en milstolpe för kombinerad transport inom en snar framtid.

Fler nyheter

Vi erbjuder dig tre modeller för att hålla dina fordon så sysselsatta so...

Hållbarhet och miljöskydd hör till de viktigaste frågorna i samhället, ekonomin och naturligtvis...