Katalog

Eppendorf SE

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

10.05.2024 02:05

Biobaserade 96-brunnars PCR-plattor nu även med halvskirt

Laboratorier är beroende av hög prestanda och tillförlitlighet hos de plattor de använder i sina processer med hög genomströmning. Den höga förbrukningen leder dock till ett högre CO2-fotavtryck så länge som engångsplattor tillverkade av fossilbaserad plast används. Kunderna vill ha mycket mer hållbarhet här.

Eppendorfs biobaserade förbrukningsvaror ger möjlighet att göra laboratoriearbetet mycket mer hållbart utan att behöva omvalidera befintliga protokoll när man byter till våra biobaserade förbrukningsvaror.

Som en del av övergången till biobaserade förbrukningsvaror har Eppendorf nu också lagt till twin.tec® Trace Plates - de automationsvänliga 2-komponent PCR-plattorna med kjol och halvkjol - i sin portfölj. Plattorna har 96 brunnar och finns i genomskinlig färglös.

Alla komponenter i plattorna är nu tillverkade av biobaserade cirkulära polymerer, som framställs av andra generationens förnybara råvaror och följer massbalansmetoden. De exceptionellt tunnväggiga brunnarna, som säkerställer optimal värmeöverföring, är tillverkade av 100% biobaserad polypropylen, medan den styva ramen är tillverkad av 77% biobaserad polykarbonat. Resultatet av denna kombination är en mycket tillförlitlig och hållbar PCR-platta.

Eppendorf twin.tec Trace PCR Plates BioBased tillverkas i en ISCC PLUS*-certifierad miljö och är ACT-certifierade. Alla biobaserade förbrukningsartiklar från Eppendorf i Tyskland uppfyller kraven i certifieringssystemet ISCC PLUS och genomgår regelbundna externa revisioner och certifieringar.

Fler nyheter

Den amerikanska forskaren Laura Seeholzer, Ph.D., Postdoctoral Fellow vid University of Californi...

Inom bioprocessutveckling är data nyckeln till framgång. Det är nödvänd...

Effektivt samspel mellan manuell och automatiserad pipettering Eppendorf presenterar sitt nya, mo...

ACT-märkningen (Accountability, Consistency, and Transparency) fungerar på samma sät...

I laboratorier för biovetenskap, där precision och renhet är oumbärliga, &aum...

Investigators 2024 går till Clemens Plaschka, Österrike