Katalog

SRT Resistor Technology GmbH

SRT Resistor Technology GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • RoHS

SRT Resistor Technology GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • RoHS

26.07.2023 01:07

Chipmotstånd för höga temperaturer upp till 300°C

Baserat på många års beprövade tillverkningsprocesser för chipresistorer kan SRT Resistor Technology GmbH nu erbjuda chipresistorer som är lämpliga för högtemperaturapplikationer upp till 300°C. Denna nya möjlighet beror på att dessa chipresistorer inte innehåller något organiskt material och inte heller nickel och tenn i kontaktstrukturen. Istället består den yttre kontakten hos dessa motstånd av en högkvalitativ PtAg-legering som, liksom motståndsskiktet, bakas vid ca 850°C och sintras till det keramiska substratet.

Vid bearbetning av komponenter för höga driftstemperaturer uppstår problemet att utbudet av lödningar för temperaturområdet upp till 300 grader är mycket begränsat. Förutom att dessa chipmotstånd är beständiga mot höga temperaturer har de också den egenskapen att de kan kontaktas på ett tillförlitligt sätt med ledande lim. Detta innebär att de ledande epoxi- eller polyimidbaserade lim som finns på marknaden erbjuder en rationell och tillförlitlig anslutningsmetod.

För närvarande finns SRT-resistorserierna CHR, CHS och CHM tillgängliga som högtemperaturversioner CHR-HT, CHS-HT och CHM-HT.

De allmänna data som gäller för alla dessa typer med avseende på högtemperaturapplikationer sammanfattas i databladet "High-Temperature-Chip-R.pdf". Detta, liksom de enskilda databladen för dessa typer, kan laddas ner från vår hemsida under Downloads. Jämfört med resistorer för applikationer inom det normala temperaturområdet, utförs med produkterna för hög temperatur en motsvarande åldring före den slutliga mätningen för att förutse eventuella driftförändringar av resistorerna.

Förutom möjligheten till användning vid förhöjda temperaturer har dessa chipresistorer också egenskapen att de är omagnetiska. Standardchipmotstånd innehåller ett nickelskikt i sitt kontaktsystem, vilket har ferromagnetiska egenskaper. I tillämpningar med höga magnetfält, t.ex. i datortomografer, orsakar denna magnetiska egenskap inte bara mekaniska krafter på komponenterna, utan också en allvarlig störning av den elektroniska nyttosignalen. Denna egenskap har öppnat ett nytt användningsområde för sådana chipresistorer.

Fler nyheter

Genom att optimera layouten och trycktekniken har SRT Resistor Technology GmbH lyckats utöka prec...