Katalog

Erlemann & Huckenbeck GmbH & Co KG

Erlemann & Huckenbeck GmbH & Co KG

  • ISO 9001:2015

Erlemann & Huckenbeck GmbH & Co KG

  • ISO 9001:2015

18.04.2023 13:04

Plastdelar av hög kvalitet från Erlemann & Huckenbeck

Din expert för bearbetning av härdiga och termoplastiska formgjutningsmassor

En hörnsten i Erlemann & Huckenbecks tjänsteutbud är plastdetaljer av härdplast och termoplast som tillverkas enligt ritning med hjälp av formsprutning eller formpressning. För båda segmenten använder företaget sig av ett omfattande kunnande, som för kunderna återspeglas i en högkvalitativ och mycket funktionell komponent. Till deviktigaste produkterna hör handtag, knoppar, rattskruvar, handhjul och tätningsklämmor.

På grund av sin styrka, höga värmebeständighet (självsläckande) och utmärkta krypströmvärden används komponenter av härdplast inom områden som fordonsindustrin, materialhantering eller maskinteknik. På grund av sin höga kemiska beständighet mot syror, baser och lösningsmedel och sin nötnings- och dimensionsstabilitet är de också populära inom den medicinska sektorn. Dessutom är deras yta ofta högglansig och lätt att rengöra. När det gäller härdplaster kan man skilja mellan tre typer: fritt flytande material, bulkformade material (BMC) och plåtformade material (SMC), där fritt flytande härdplaster utgör det största användningsområdet.

Termoplaster är lättare att gjuta och forma på grund av sin lägre smältpunkt och erbjuder därför en viss grad av flexibilitet. under en längre användningsperiod med motsvarande belastning deformeras den ändå inte tack vare sin låga krypningshastighet och höga hållbarhet. Termoplaster är också hållbara och kemiskt resistenta, men till skillnad från härdplaster kan de smältas och återvinnas flera gånger, vilket gör dem till ett mer hållbart val. Vissa termoplaster, t.ex. polykarbonat och akryl, är också genomskinliga, vilket gör dem idealiska för tillämpningar som fönster, linser och skärmar.

Tillverkningsprocess och tillämpningar

Erlemann & Huckenbeck tillverkar termosetdetaljer med hjälp av formpressningsprocessen, vilket innebär att man använder egna formpressningsverktyg - en specialkompetens och ett unikt försäljningsargument för företaget. Vid denna process fylls respektive härdplast (friflytande, BMC, SMC) kallt eller lätt förvärmd i den vertikalt öppningsbara formen med en arbetstemperatur på mellan 130 och 150 °C. Så snart härdplasten har pressats på formen öppnas formverktyget. Så snart den härdade materialet träffar formen börjar den termiska reaktionen: råmaterialet blir flytande och börjar homogeniseras. Parallellt med denna process stängs pressen så att materialet kan fördelas jämnt i hålrummet och härdas. Därefter slipas och poleras detaljen, t.ex. höljen eller locken till intercomstationer från järnvägstrafiken, efter behov.

I den formsprutningsprocess som används för termoplast öppnas E&H-formarna horisontellt. Torr termoplast blandas i en behållare med tillsatser som färg, UV- eller brandstabilisator och homogeniseras i injektionsaggregatet. Den sprutas sedan in i den mycket kallare formen och fyller formhålen. Efter den efterföljande härdningstiden kan de färdiga komponenterna, t.ex. tätningsklämmor eller rullar, avlägsnas.






Fler nyheter

Form B med gängad bult
  • Handtag av plast Duroplast, PF 31

Form E med gängad bussning
Plasthandtag härdad, PF 31
Gängad bussning rostfritt stål A2...

Stjärnhandtag från Erlemann+Huckenbeck finns i två materialvarianter.

Te...