Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

16.11.2022 03:11

Nexofox BGE 5510 dPro gör varje motor till en smart motor

Under nexofox paraply kan den externa elektroniken BGE 5510 dPro användas för alla motorer oavsett tillverkare. Nexofox är Dunkermotorens IIoT-varumärke och ingår därmed i AMETEK. Elektroniken stöder alla vanliga kommunikationsgränssnitt inklusive CANOpen, PROFINET, EtherCAT och Ethernet/IP samt säkerhetsfunktioner som STO.

Dessutom kan alla nexofox-funktioner användas för alla typer och märken av BLDC- och likströmsmotorer, vilket gör vilken motor som helst till en smart motor. Standardfunktioner i nexofox inkluderar MotionCode som ett gratis programmeringsverktyg och IIoT-funktioner som molnbaserad tillståndsövervakning med SmartDiagnostics. Detta gör det möjligt att implementera omfattande tillämpningar direkt på själva styrenheterna. Ett exempel är ZeroPLC, där namnet säger allt - hela applikationen implementeras direkt på BGE 5510 dPro med MotionCode, vilket minskar busstrafiken och i vissa tillämpningar gör en separat PLC överflödig - ZeroPLC betyder alltså ofta också noll kostnad.

En titt på den närmaste framtiden lovar ännu mer - både på mjukvaru- och hårdvarusidan. På mjukvaruavdelningen är det redan förberett för att släppa tillägg för SmartDiagnostics, t.ex. interaktion mellan styrenhet och SmartphoneApp eller till och med ett fjärranslutet oscilloskop. Utvidgningen av utvecklingsmiljön MotionCode för att inkludera fler och fler nya funktioner, som kommer att göra programmeringen ännu enklare, drivs också stadigt framåt. När det gäller hårdvara har BGE 5560 dPro med ett effektområde på upp till 60 A kontinuerlig ström samt lämpliga modullösningar för båda styrenheterna redan tillkännagivits och planeras att lanseras så tidigt som 2023. På så sätt kan ett ännu bredare effekt- och tillämpningsspektrum täckas i framtiden.

Förutom ren hård- och mjukvara tillhandahåller nexofox också det nödvändiga stödet för driftsättning eller inställning av alla motorer på BGE 5510. Fler servicefunktioner inkluderar utbildningskurser kring parametrisering och instruktioner för korrekt implementering av MotionCode.

Fler nyheter

Dunkermotoren, ett varumärke som tillhör AMETEK, har varit produktpartner till Siemens för SIMATIC MICRO-DRIVE-systemen i många år. På senare tid har Dunkermotoren samarbetat närmare med Siemens för att utveckla PROFINET, den tillverkaroberoende gränssnittstekniken för industriellt Ethernet, ytterligare. Därför var det meningsfullt att förena sina krafter och demonstrera vår utveckling tillsammans med en gemensam prototypmodell på en mässa

Efter att sps i Nürnberg 2021 ställdes in på grund av Covid-19 med kort varsel fokuserar industri...

Dunkermotoren, ett varumärke inom AMETEK Advanced Motion Solutions, introducerar en ny standardiserad typmärkning för sina motorer och drivlösningar. Denna kombinerar all relevant information om motorn eller den kompletta drivkombinationen med till exempel växellåda, kodare, broms och elektronik på en enda etikett
MAE, ett varumärke inom AMETEK Advanced Motion Solutions och alltid engagerat i innovation och tekniska förbättringar, har utvecklat en ny blåsplattform som är särskilt utformad för batteridrivna skrubbrar
Sedan den 1 juni 2022 är Dunkermotoren, ett varumärke inom AMETEK Advanced Motion Solutions, officiell medlem i Industrial Digital Twin Association "IDTA"
GR-serien av borstade likströmsmotorer från Dunkermotoren har under årtionden visat sig vara extremt robust och tillförlitlig på marknaden. Serien är därför mycket populär och är ett riktmärke för andra leverantörer. Med den senaste revideringen förbättrar Dunkermotoren värmestyrningen och korrosionsbeständigheten, vilket ytterligare utökar dess ledande ställning.