Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

16.11.2022 03:11

Nexofox BGE 5510 dPro gör varje motor till en smart motor

Under nexofox paraply kan den externa elektroniken BGE 5510 dPro användas för alla motorer oavsett tillverkare. Nexofox är Dunkermotorens IIoT-varumärke och ingår därmed i AMETEK. Elektroniken stöder alla vanliga kommunikationsgränssnitt inklusive CANOpen, PROFINET, EtherCAT och Ethernet/IP samt säkerhetsfunktioner som STO.

Dessutom kan alla nexofox-funktioner användas för alla typer och märken av BLDC- och likströmsmotorer, vilket gör vilken motor som helst till en smart motor. Standardfunktioner i nexofox inkluderar MotionCode som ett gratis programmeringsverktyg och IIoT-funktioner som molnbaserad tillståndsövervakning med SmartDiagnostics. Detta gör det möjligt att implementera omfattande tillämpningar direkt på själva styrenheterna. Ett exempel är ZeroPLC, där namnet säger allt - hela applikationen implementeras direkt på BGE 5510 dPro med MotionCode, vilket minskar busstrafiken och i vissa tillämpningar gör en separat PLC överflödig - ZeroPLC betyder alltså ofta också noll kostnad.

En titt på den närmaste framtiden lovar ännu mer - både på mjukvaru- och hårdvarusidan. På mjukvaruavdelningen är det redan förberett för att släppa tillägg för SmartDiagnostics, t.ex. interaktion mellan styrenhet och SmartphoneApp eller till och med ett fjärranslutet oscilloskop. Utvidgningen av utvecklingsmiljön MotionCode för att inkludera fler och fler nya funktioner, som kommer att göra programmeringen ännu enklare, drivs också stadigt framåt. När det gäller hårdvara har BGE 5560 dPro med ett effektområde på upp till 60 A kontinuerlig ström samt lämpliga modullösningar för båda styrenheterna redan tillkännagivits och planeras att lanseras så tidigt som 2023. På så sätt kan ett ännu bredare effekt- och tillämpningsspektrum täckas i framtiden.

Förutom ren hård- och mjukvara tillhandahåller nexofox också det nödvändiga stödet för driftsättning eller inställning av alla motorer på BGE 5510. Fler servicefunktioner inkluderar utbildningskurser kring parametrisering och instruktioner för korrekt implementering av MotionCode.

Fler nyheter

Ny högupplöst pulsgivare från Dunkermotoren för de högsta precisionskraven
från 16 till 18 april 2024 på Messe Frankfurt, monter A171.
Med ansiktslyftningen av programmeringsmiljön MotionCode från nexofox är det nu ännu enklare att programmera smarta motorer och det finns inte längre några begränsningar för decentraliserade automationsarkitekturer.

Mycket använd och mångsidig - den borstlösa motorn BG 75 från Dunkermotoren, ett AMETEK-varumärke...

Med produktfamiljen SL 38 har Dunkermotoren, ett varumärke som tillhör AMETEK, lanserat en ny serie högpresterande linjärmotorer. ServoLine 38 STL (Stainless Steel) är en version i rostfritt stål som imponerar med högsta materialkvalitet och hållbarhet

Utnyttja den fulla potentialen i din smarta motorlösning

LogiMAT i Stuttgart betraktas...