Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

16.11.2022 03:11

Nexofox BGE 5510 dPro gör varje motor till en smart motor

Under nexofox paraply kan den externa elektroniken BGE 5510 dPro användas för alla motorer oavsett tillverkare. Nexofox är Dunkermotorens IIoT-varumärke och ingår därmed i AMETEK. Elektroniken stöder alla vanliga kommunikationsgränssnitt inklusive CANOpen, PROFINET, EtherCAT och Ethernet/IP samt säkerhetsfunktioner som STO.

Dessutom kan alla nexofox-funktioner användas för alla typer och märken av BLDC- och likströmsmotorer, vilket gör vilken motor som helst till en smart motor. Standardfunktioner i nexofox inkluderar MotionCode som ett gratis programmeringsverktyg och IIoT-funktioner som molnbaserad tillståndsövervakning med SmartDiagnostics. Detta gör det möjligt att implementera omfattande tillämpningar direkt på själva styrenheterna. Ett exempel är ZeroPLC, där namnet säger allt - hela applikationen implementeras direkt på BGE 5510 dPro med MotionCode, vilket minskar busstrafiken och i vissa tillämpningar gör en separat PLC överflödig - ZeroPLC betyder alltså ofta också noll kostnad.

En titt på den närmaste framtiden lovar ännu mer - både på mjukvaru- och hårdvarusidan. På mjukvaruavdelningen är det redan förberett för att släppa tillägg för SmartDiagnostics, t.ex. interaktion mellan styrenhet och SmartphoneApp eller till och med ett fjärranslutet oscilloskop. Utvidgningen av utvecklingsmiljön MotionCode för att inkludera fler och fler nya funktioner, som kommer att göra programmeringen ännu enklare, drivs också stadigt framåt. När det gäller hårdvara har BGE 5560 dPro med ett effektområde på upp till 60 A kontinuerlig ström samt lämpliga modullösningar för båda styrenheterna redan tillkännagivits och planeras att lanseras så tidigt som 2023. På så sätt kan ett ännu bredare effekt- och tillämpningsspektrum täckas i framtiden.

Förutom ren hård- och mjukvara tillhandahåller nexofox också det nödvändiga stödet för driftsättning eller inställning av alla motorer på BGE 5510. Fler servicefunktioner inkluderar utbildningskurser kring parametrisering och instruktioner för korrekt implementering av MotionCode.

Fler nyheter

Ett nytt nummer av Motion Journal "mo fokuserar på det som verkligen betyder något: Vår miljö
Dunkermotoren, som är ett varumärke från AMETEK, har tagit tolv laddningsstationer på sex hamnar i bruk. Åtta punkter är tillgängliga för allmänheten. Faktureringssystemet installerades i samarbete med grannföretaget Hectronic.
För industriföretag i Italien är sps Italia i Parma en av de viktigaste mässorna för intelligent, digital och framtidsorienterad teknik. Dunkermotoren och MAE har varit utställare i många år och kommer därför även i år att visas tillsammans i hall 5 i monter L005.
Vartannat år äger mässan Smart Automation Austria rum i Linz. År 2023 kommer Dunkermotoren, ett varumärke från AMETEK, också att vara på plats som utställare. Mellan den 23 och 25 maj 2023 kommer Dunkermotoren att presentera de senaste höjdpunkterna inom smart drivteknik för den österrikiska marknaden i monter 144.
Hannovermässan är en uppskattad mötesplats för den tyska industrin sedan många år tillbaka och kommer att äga rum 2023 på samma tid som vanligt, den 17-24 april

Dunkermotoren, ett varumärke som tillhör AMETEK, har nyligen certifierat EtherNet/IP Industrial E...