Katalog

TELE Haase Steuergeräte GmbH

TELE Haase Steuergeräte GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008
  • DIN EN ISO 14001:2004

TELE Haase Steuergeräte GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008
  • DIN EN ISO 14001:2004

20.10.2022 00:10

eCap - energisensor hjälper till att spara energi

ECap från TELE Haase är en kommunikationsaktiverad kraftsensor för noggrann mätning av analoga värden för digital databehandling. Den överför mätdata via Modbus till en PLC eller via en IoT-modul till molnet och kan användas universellt med sin flexibla funktionalitet. Kraftsensorn är lätt att installera i efterhand och samlar in alla relevanta digitala data för optimering av maskiner och system och hjälper kunderna att spara energi - vilket är bra både för maskinerna och för budgeten.

Mät och optimera energiförbrukningen
TELE eCap hjälper kunderna att använda energi på ett klokt sätt och minska driftskostnaderna. Den exakta mätningen av analoga elektriska värden, som läses ut från maskinen med hjälp av eCap, ger användaren en tillförlitlig databas som kan bearbetas digitalt, förberedas för analys och visualiseras. ECap är universellt användbart och ger rätt information för många olika användningsområden. Tack vare den snabba dataöverföringen gör eCap det möjligt att reagera omedelbart på förändrade omständigheter. På så sätt skyddar de digitala data som erhålls inte bara utrustningen från skador eller fel, utan bidrar också till att optimera effektiviteten och prestandan.

eCap lämpar sig utmärkt för:
  • Energiförvaltning
  • Ökad energieffektivitet
  • Balansering av belastning
  • Övervakning av processer och anläggningar
  • Försiktigt underhåll
  • Data som en avgörande faktor

ECap mäter spänning och ström med mycket hög upplösning och beräknar många andra värden, t.ex. effekt, effektfaktor, energi eller frekvens. Kommunikationen sker via Modbus RTU. Om mätdata från maskiner och system digitaliseras kan systemets tröskelvärden och funktioner ställas in via molnet eller en PLC via programvara. Dessutom kan uppgifterna registreras och användas för datautvinning. Detta ger användaren möjlighet att utföra analyser och fatta framåtblickande beslut för att optimera prestandan i sin applikation.

ECap

kan kombineras med PLC:er, IoT-gateways eller liknande system, beroende på tillämpning

.

eCap imponerar med hög teknisk prestanda:
Utmärkt samplingupplösning: 24 bit
Mycket hög känslighet: 1/100

.

000 FMR
Hög samplingshastighet: 9 800 samplingar/s
Mycket hög noggrannhet: upp till 0,01 %
Digital ingång för lokal integrering av ytterligare övervakningsfunktioner.
Digital utgång för lokal aktivering av den övervakade enheten, t.ex. en enhet eller ett skyddsrelä.


Bekväm installation och personalisering
eCap har en kompakt installationsbredd på 45 mm/1,8 tum och kan enkelt parametreras på enhetens framsida med en skruvmejsel i avspänt tillstånd. Kundspecifika funktioner är enkla att implementera och ger en exakt digital bild av analoga värden och trender. Uppdateringar av fast programvara sker via Modbus RTU.

Med PLC eller IoT-modul
Ett tillämpningsexempel för TELE eCap är kombinationen med en PLC. Här läses de analoga elektriska värdena av från maskinen, omvandlas till digitala värden och överförs via kabel (Modbus RTU) till en Modbus-master. Denna variant gör det möjligt för kunden att få tillgång till de digitala uppgifterna direkt på plats och att reagera snabbt på maskinens aktivitet.

Om eCap kombineras med en IoT-modul kan de data som samlas in från maskinerna överföras till molnet via en internetanslutning. På så sätt kan användare med olika enheter (dator, surfplatta, mobiltelefon osv.) få tillgång till digitala mätdata var som helst i världen. I praktiken kan eCap integreras i både nya och befintliga system (retrofit).