Katalog

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

  • ISO 9001:2015
  • IATV 16949
  • DIN EN ISO 50001

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

  • ISO 9001:2015
  • IATV 16949
  • DIN EN ISO 50001

25.03.2022 00:03

Novotechnik Messwertaufnehmer: Potentiometrar av ledande plast fortfarande på rätt spår

Även om efterfrågan på beröringsfria processer inom linjär och roterande mätteknik ökar, är potentiometerbaserade sensorer fortfarande oöverträffade och kommer troligen att förbli oöverträffade på grund av sina användbara egenskaper och sitt gynnsamma förhållandet mellan kostnad och nytta:

Under de senaste åren har Novotechnik tillverkat mer än 100 miljoner potentiometrar i ledande plast enbart för fordonsindustrin. Även i framtiden kommer dessa effektiva sensorer sannolikt inte bara att förbli oersättliga, utan även att få allt fler användningsområden inom samma industri och inom liknande områden. För att uppnå jämförbara mäthastigheter, linjäritetsvärden, upplösningar, hystereser och temperaturområden skulle det annars innebära betydligt högre kostnader och ansträngningar. Dessutom är potentiometerns utgångssignaler tillgängliga i realtid, utan några konturfel, och de är lätta att bearbeta. Samtidigt är dessa robusta sensorer stöt- och vibrationssäkra, kräver endast en extremt liten mängd ström och visar immunitet mot EMI och magnetfält. Med högkvalitativa konstruktioner är livslängder på mer än 100 miljoner rörelser ganska vanliga.

Den linjära positioneraren har ett oscillerande främre friktionslager och en frikopplad torkare för en stick-slip-fri drift. På grund av den höga livslängden och den enkla installationen med universellt monterbara "snap-on" spänningsklämmor är den linjära positioneraren perfekt lämpad för direkt och exakt mätning av banor inom styr- och mätteknik. LWH-serien finns med mätlängder från 75 till 900 mm. Med en upplösning på 0,01 mm är dessa mätsystem också mycket exakta. På området för industriella sensorer har LWH-serien - som Novotechnik har sålt över 1 miljon enheter av med alla möjliga mätlängder under de senaste 10 åren - verkligen visat sig vara en välbeprövad produkt. Dessa linjära givare används till exempel globalt i stort antal i pressgjutningsmaskiner, inom maskinteknik och automationsteknik.

Fler nyheter

Från 24.04.2024 - 26.04.2024

i Shenyang, Kina

Vi ser fram emot att träffa dig!

På väg med tjänsten för röjning av explosiva varor

25.10.2022 00:00

75 år av Novotechnik

Sensorer för linjär och roterande mätning

När positioner och vinklar mås...

Novotechnik får leverantörspriset från BRP-Rotax
Roterande sensorer för mobila maskiner