Katalog

Westdeutscher Drahtseil-Verkauf Dolezych GmbH & Co. KG

Westdeutscher Drahtseil-Verkauf Dolezych GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 9001:2015

Westdeutscher Drahtseil-Verkauf Dolezych GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 9001:2015

30.11.2021 01:11

Säkra de resande däcken på rätt sätt

Dolezych garanterar säkerheten på biltransportörer

Dortmund. Problemet med korrekt lastsäkring är lika gammalt som transportindustrin. Kompetens och flexibilitet är avgörande, eftersom specifika uppgifter också kräver specifik säkringsutrustning och metoder. Företaget Dolezych i Dortmund har utvecklat en helt ny generation surrningsband och TensionController för transport av personbilar och lastbilar.

Oavsett om det handlar om en värdefull veteranbil, en ny bil eller en lastbil som väger flera ton - när lastbilar och bilar körs är det fysiska lagar som gäller för korrekt säkring; det finns många påverkande faktorer som måste beaktas:
Transporten måste ske på ett säkert sätt i enlighet med StvO, och framför allt får kombinationen inte utgöra en fara för trafikanterna.
De resulterande säkringskrafterna måste fördelas jämnt på surrningspunkterna eller golvplattorna, även om det ibland finns litet utrymme mellan golvplattan och fordonet för att spänna surrningsbanden på rätt sätt. Surrningskrokarna får inte skada golvplattan. Färg, aluminiumfälgar och liknande gillar inte heller stålkrokar och reagerar mycket allergiskt på en korrekt men grov surrning med färgskador och repor.
Sammantaget är biltransporter en mycket svår verksamhet

Säkra ordentligt - men hur?

Dolezych utformade sina högpresterande surrningsband med TensionController för 35 mm och 50 mm band speciellt för transport av bilar och lastbilar. De nyutvecklade banden har utmärkta slitegenskaper och endast en låg töjning på mindre än 4 % (PES), mindre än 2,5 % (PES/UHMW-PE) och mindre än 1,5 % (UHMW-PE högpresterande Dyneema®-fibrer). Produkterna garanterar optimal överföring och fördelning av den applicerade förspänningskraften. Fästpunkterna belastas jämnt, så att skador på exempelvis golvpanelen är uteslutna vid korrekt användning. Besvärlig återspänning elimineras i stort sett, eftersom förspänningskraften bibehålls under hela transporten. Dessutom uppfyller den innovativa produktfamiljen de senaste testspecifikationerna från expertgruppen TÜV Süd (som Dolezych spelade en nyckelroll i utvecklingen av 2018).

Dolezychs TensionController är en särskild slang som placeras över däcket så att surrningsbandet inte kommer i kontakt med däcket (enligt VDI-riktlinje 2700 B. 8.1/8.2 får bandet inte ha direkt kontakt med däcket på någon punkt). Den nya TensionController har en specialutvecklad glidningshämmare på utsidan så att den fäster vid däcket. Samtidigt poängterar den med de bästa glidegenskaperna på insidan, så att surrningsbandet kan glida mycket bra och de applicerade förspänningskrafterna fördelas jämnt. En annan fördel är att bandet kan träs in snabbt och enkelt. Den extra kompakta utformningen av den tillhörande kugghjulsknappen (med 500 daN förspänningskraft) lovar också bekväm hantering även där utrymmet är begränsat.

TensionController är unik på grund av sin enastående effektivitet eta på ≥ 0,5. Effektiviteten mäter hur förlustfritt en TensionController fördelar den förspänningskraft som appliceras via ratten över däcket. Detta innebär att minst 50 procent av den ursprungligen applicerade förspänningskraften når fram till "andra sidan" av däcket - med alternativa produkter är detta värde ibland betydligt lägre

Din fördel: nå ditt mål snabbare med TensionController

  • Snabba kontroller tack vare standardöverensstämmelse med VDI 2700 blad 8.1/8.2 och DIN EN 12195-2
  • Inget behov av återspänning under körning - tack vare de bästa glidegenskaperna inuti. Ingen "stick- och glidningseffekt" för den inre bandet under spänning. Tack vare TensionController transporteras förspänningskraften med betydligt mindre förlust än tidigare, effektiviteten η (eta) är större.
  • Riktlinjerna för belastning följs. De nya surrningsbanden med TensionController uppfyller de aktuella lastningsriktlinjerna hos OEM-tillverkare, till exempel hos Daimler.
  • Bra att ha: GS certifiering och ytterligare produktcertifiering enligt TÜV SÜD (Standard ZSRAS2019/01 Reifenradsicherung)
Innovativ av tradition

Dolezych, ett familjeägt företag med säte i Dortmund, Tyskland, är traditionellt och passionerat intresserad av korrekt lastsäkring. Genom sitt deltagande i expertkommittéer och standardiseringskommittéer är tillverkaren i hög grad involverad i utvecklingen av standarder. Dolezychs ingenjörer har redan utvecklat många produkter som har skapat prejudikat och som ofta har antagits och kopierats av branschen.

För transport på biltransporter utvecklade Dolezych redan 2018 en testrigg tillsammans med TÜV SÜD:s specialistgrupp för lastsäkring för att demonstrera de (tidigare okända) verkliga säkringskrafter som genereras på det enskilda däcket och i alla surrningsbandskomponenter i ett rent statiskt test. Sedan dess har dessa tester blivit det nya riktmärket för TÜV SÜD-certifieringar.
Dolezychs ingenjörer använde de nya rönen för att utveckla den nya generationen surrningsband för lastsäkring av bilar och lastbilar. De testades inklusive alla komponenter som svängkrokar, TensionController och spänningsratchar enligt de nya testspecifikationerna.
I ett "modulsystem" kan de olika ratcharterna och bandremmarna kombineras med varandra och därmed anpassas optimalt till de specifika förhållandena i transportfordonet och de fordon som ska transporteras.

Fler nyheter

17.08.2023 01:00

En surrningsrem med skillnad
Surrningsband används vanligtvis för att binda fast och säkra laster. Men ibland leder även okonventionella vägar till ett mål

27.07.2023 01:00

DoNova® på transportbandet
Används som huvudslinga

05.07.2023 01:05

#Spotted



Åtta meter surrningskedja slängs enkelt över vänster axel, samtidigt som sex meter sl...

Udo Dolezych omvald till ordförande