Katalog

HEMA Maschinen und Apparateschutz GmbH

HEMA Maschinen und Apparateschutz GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • AEO Zertifikat
  • DIN EN ISO 50001

HEMA Maschinen und Apparateschutz GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • AEO Zertifikat
  • DIN EN ISO 50001

12.08.2021 00:08

RotoClamp - stark fastspänning för säker produktion

De kraftfulla RotoClamp-spännsystemen från HEMA är idealiska för spänning av roterande positioner i axlar, bord och svängbara huvuden på maskiner. Eftersom spännsystemet fungerar enligt den felsäkra principen spänner det axlar snabbt och med stor kraft även vid strömavbrott.

Säkra och exakta produktionsprocesser med pneumatiska spännsystem från HEMA
Många maskiner och system i industriell produktion har axlar och spindlar som måste spännas fast på ett säkert sätt i olika arbetslägen. För dessa tillämpningar erbjuder HEMA RotoClamp: ett roterande spännsystem som också kan användas som en felsäker anordning. RotoClamp kännetecknas av höga klämkrafter vid relativt låga arbetstryck. Detta möjliggörs av den pneumatiska arbetsprincipen för klämsystemet, som bygger på en fjäderackumulator. Genom att ventilera den inre fjädermembrankammaren och ventilera den yttre fjädermembrankammaren avlastas membranet. Som ett resultat av detta deformeras klämelementet elastiskt i klämytans område och trycker på den axel som ska fixeras. Vid behov kan klämkraften ökas ytterligare genom att ytterligare tryckluft tillförs den yttre fjädermembrankammaren med hjälp av boosterfunktionen.

Vid tryckfel kläms axeln omedelbart (felsäker version). Reaktionstiden är särskilt kort tack vare pneumatiken. Extremt korta klämtider kan uppnås med snabbventilen och snabbfästet som är monterade direkt på klämmekanismen. RotoClamp finns i en version med inre och yttre fastspänning och är kompatibel med alla axelstorlekar som vanligtvis används inom industrin.
TILLBAKA

Fler nyheter

Våra svängbara fönster ger fri sikt