Katalog

Stingl Systems GmbH

01.10.2024 01:05

Energiåtervinningssystem för hissar

Svara på annonsen

ERS 2G - Energiåtervinningssystem för hissar

Lagrar den energi som hissen slösar bort när motorn bromsar för att ge tillbaka den nästa gång den används. Energibesparingar på upp till 70 % utan harmonisk distorsion och utan extra standby-förbrukning med en enkel tvåtrådsanslutning till varje frekvensomriktare.

ERS 2G är en dubbelriktad högeffektiv DC/DC-omvandlare som integrerar en energilagringsmodul med ultrakondensatorer. En mycket enkel anslutning av ERS 2G till valfri VVVF-drivenhet räcker för att omvandla hissen till en regenerativ hiss med lagring.

I detalj:

- Det räcker med att ansluta den till frekvensomriktarens likströmslänk för att systemet automatiskt ska lagra energin i superkondensatorerna när den genereras och återföra den när den förbrukas.

- Superkondensatormoduler erbjuder bättre effekttäthet och cykelstabilitet än batterier. De är därför den bästa möjliga lösningen för applikationer med snabb laddning och urladdning, t.ex. hissar.

- Ultrakondensatorer är underhållsfria.

- Enkel integrering i både nya och befintliga hissar utan behov av byte.

 

Fördelar med att använda ERS 2G:

- Återvinner och lagrar den energi som genereras av hissen för att återföra den nästa gång den används eller för att stödja drivenhetens standbyläge.

- Ingen återkoppling till elnätet. Inga problem med övertoner.

- Ger en förbättring av hissens effektivitetsklassificering.

- Hissen förbrukar faktiskt mindre energi från elnätet.

- Mycket enkel tvåtrådsanslutning till alla frekvensomriktare, oavsett om de är nya eller befintliga.


Svara på annonsen

Kategori
Erbjudanden

Stat
Tyskland