Katalog

Wintech Tooling Co., Ltd

Wintech Tooling Co., Ltd

Wintech Tooling Co., Ltd

26.07.2023 09:45

Företag för snabb formsprutning i Kina

Svara på annonsen

Snabb formsprutning, även känd som rapid tooling eller rapid prototyping, är en tillverkningsprocess som används för att snabbt producera plastdelar i små volymer. Det är en variant av traditionell formsprutning, som är en allmänt använd tillverkningsteknik för att producera stora volymer av plastdelar.



Den största fördelen med snabb formsprutning är dess förmåga att påskynda produktionscykeln för lågvolymdelar. Det innebär att man använder formar av aluminium eller mjukt stål istället för de mer hållbara och dyra stålformar som används vid traditionell formsprutning. Dessa formar kan tillverkas mycket snabbare och till en lägre kostnad, vilket gör snabb formsprutning till ett praktiskt alternativ för prototyper och små produktionsserier.



Processen omfattar vanligtvis följande steg:

Design och prototypframtagning: Delens design skapas med hjälp av programvara för datorstödd design (CAD). En prototyp av detaljen kan skapas med hjälp av tekniker som 3D-utskrift för att verifiera konstruktionen innan man går vidare till produktion.



Formtillverkning: Gjutformen tillverkas av aluminium eller mjukt stål, som kan bearbetas eller 3D-printas. Detta steg är vanligtvis snabbare och mer kostnadseffektivt jämfört med tillverkning av stålformar som används vid traditionell formsprutning.



Formsprutning: Formen monteras i en formsprutningsmaskin och smält plastmaterial sprutas in under högt tryck i formens hålrum. Materialet stelnar snabbt och tar form av formen.



Borttagning och efterbearbetning av detaljer: När plasten har stelnat öppnas formen och detaljen tas bort. Eventuellt överskottsmaterial eller ojämnheter trimmas eller jämnas ut för att uppnå önskat slututseende.



Tjänster för snabb formsprutning erbjuder flera fördelar jämfört med traditionella formsprutningsmetoder.


Svara på annonsen

Kategori
Erbjudanden

Region
china