Katalog

Shenzhen Colorgood Intelligent Equipment Co., Ltd

Shenzhen Colorgood Intelligent Equipment Co., Ltd

  • ISO9001

Shenzhen Colorgood Intelligent Equipment Co., Ltd

  • ISO9001

19.04.2023 12:00

Utskriftsprocessen för DTF | Att göra DTF-överföringen

Svara på annonsen

DTF:s utskriftsprocess är ganska enkel. Du skriver ut på en sorts film - som en genomskinlig film om du är tillräckligt gammal - med hjälp av en bläckstråleskrivare i färg. Om du använder en enkel bläckstråleskrivare för hemmabruk tar du ut pappret i facket och ersätter det med PET-filmen.

Utskriftsprocessen för DTF | Att göra DTF-överföringen

Steg 1: Skriv ut på filmen
Sätt in PET-filmen i skrivarfacket.
Tryck på Skriv ut.
Bläckstråleskrivaren skriver ut "direkt på film" och överför bilden till PET-filmen.
Var försiktig så att du inte suddar ut avtrycket när du tar bort det från facket!


Steg 2: Sprid ut pulvret
I detta steg appliceras smältpulver på filmen med den tryckta bilden. Du måste applicera pulvret medan utskriften fortfarande är våt! Se till att sprida pulvret jämnt. Normalt skulle du ha en bricka bredvid skrivaren, strö ut pulvret på webbutskriften och sedan sjösäga fram och tillbaka tills det täcker det våta bläcket. Skaka sedan omsorgsfullt bort överskottet. Alternativt kan man använda automatiska shakers som finns tillgängliga för mer hektiska butiker för skräddarsydda t-shirtar.





Steg 3: Smält pulvret
Precis som beskrivningen anger är ditt nästa steg att faktiskt smälta pulvret på plats.Det vanligaste sättet att göra detta är att sätta in DTF-överföringen direkt till film i en ugn i cirka 2 minuter. Om du redan arbetar med DTG- eller vinylöverföringar eller överföringar med vit tonerskrivare kan du också använda din värmepress. Se bara till att du svävar och inte utövar något tryck. Eller att pressens ovansida inte alls är i kontakt med överföringen. Här finns inga tider och temperaturer för härdning av DTF-överföringar med avsikt. Det är alltid bäst att kontrollera med tillverkaren!




Steg 4: Förpressning av t-shirten
Det behöver naturligtvis inte vara en t-shirt. Men det du ska applicera din DTF-överföring på ska vara helt slätt. Eventuella rynkor kommer att synas i avtrycket! Och kanske ännu viktigare är att materialet torkas fullständigt. Du skulle bli förvånad över hur mycket fukt tyg kan absorbera från luftfuktighet och det kan påverka tryckkvaliteten. DTF-tryckningsprocessen | Att göra en anpassad T-shirt

Steg 5: Applicera DTF-överföringen
När du har gjort en direkt till filmöverföring behöver du INTE använda den direkt. Precis som de flesta andra typer av överföringar lagras de bra. Det är därför som så många små företag fokuserar på att bara sälja överföringarna själva! Om du undrar vilken DTF-skrivare du ska köpa, kolla in länken.
PET-filmen med bilden och det smälta pulvret placeras på det förtryckta materialet i värmepressen. Du värmepressar sedan överföringen på tröjan precis som du skulle göra med vilken annan tröja som helst, naturligtvis enligt tillverkarens instruktioner.
Till skillnad från att kasta en screentryckt tröja i en tunneltork rekommenderas denna process vanligtvis att ta mindre än 30 minuter.

Steg 6: Skala DTF-överföringen
DTF använder en KOLD PEEL. 100 % av tiden.
Så när du har varmpressat en skjorta, lägg den åt sidan tills tyget och överföringen har svalnat helt.
Om du gör en serie skjortor kan du bara pressa alla skjortor, en efter en, och börja skala när alla har svalnat.
När den varma smältan svalnar fungerar den som ett bindemedel som binder färgpigmentet i bläcket med tygets fibrer.
När filmen har svalnat kan du dra av överföringen och lämna den önskade designen bakom dig!

Steg 7: Direkt till film efterbehandlingstryck
Detta är ett valfritt steg, men du bör definitivt göra det för varje plaggtillämpning.
Precis som för överföringar med vit toner krävs det för DTF en sista tryckning för att skrivarens livslängd verkligen ska kunna befästas. Det förbättrar tvättfastheten med stormsteg.
Normalt investerar du bara 10 till 15 sekunder till för detta sista steg.
DTF (direkt till film) har inte samma begränsningar som sublimering - som inte kan appliceras på bomull - eller DTG - som inte kan skrivas ut på mörka polyestrar.
Det ger en ganska fantastisk överföring. Du kan applicera den på nästan vilket tyg som helst!


Svara på annonsen

Kategori
Erbjudanden

Stat
Kina

Region
GuangDong

Plats
ShenZhen