Katalog

Ekologiska schisandrabär

24.06.2022 00:00

Ekologiska schisandrabär

Svara på annonsen

Latinskt namn:

Specifikation: (100% naturlig, inga konserveringsmedel)

Fukt: <18%

Orenheter: <1%

Aska: <3%

Pulver: 60-80mesh

Förvaring: Förvaring: 60-80mesh Förvaring: Förvaras på en sval och torr plats

Användningsområden:

ekologiska schisandra bär är en populär traditionell kinesisk ört.

Kineserna har traditionellt använt schisandra som ett helkroppsnärande tonikum som har alla fem smaker och stöder alla fem "element". För kineserna innebär det att den stöder den övergripande hälsan och funktionen hos många viktiga biologiska system. I västerländskt tänkande innebär detta ofta att örten eller botaniken hjälper oss att bli mer motståndskraftiga mot stress.

Fructus Schisandrae: Det första ordet "Wu" betyder "fem". Det andra ordet "Wei" betyder "smak" och det tredje ordet "Zi" betyder "frö".

Som örtens namn antyder är Fructus Schisandrae ett frö med fem smaker som är sura, bittra, söta, stickande och salta.

"Fructus Schisandrae" har varma egenskaper. Den innehåller alla fem smakerna." Fruktskalet är sött, den köttiga vävnaden är sur och frökärnan är bitter och stickande. Alla dessa delar har salta smaker. De dominerande smakerna hos denna ört är dock sura och salta.

Fructus organiska schisandrabär används i kinesisk medicin för att astränga lungorna och ge näring åt njurarna. Det hjälper till att producera kroppsvätska, stoppa svettning, konsolidera essens och lindra diarré. Det kan också lugna hjärtat och lugna sinnet.

Skillnaden mellan sydlig och nordlig Schisandra chinensis

I Kina finns det två sorters: sydlig Schisandra chinensis och nordlig Schisandra chinensis.

Den ursprungliga platsen för South Schisandra chinensi är provinserna Shaanxi och Hubei. Provinserna Jilin, Heilongjiang och Liaoning är de viktigaste ursprungsorterna för norra Schisandra chinensis.


Svara på annonsen

Kategori
Erbjudanden

Stat
Kina