Katalog

MICRO-EPSILON Messtechnik GmbH & Co. KG

MICRO-EPSILON Messtechnik GmbH & Co. KG

MICRO-EPSILON Messtechnik GmbH & Co. KG

14.09.2022 01:09

Serie-lösning: Robust, induktiv tryckknapp för anläggningsautomatisering

InduSENSOR DTD är en induktiv sensor som är speciellt optimerad för inline-applikationer med en upplösning ner till mikrometerområdet. Regulatorn är skyddad mot smuts och fukt i ett robust hölje av rostfritt stål. DTD har dessutom hög temperaturstabilitet och är både stöt- och vibrationsbeständig. Detta ger också exakta resultat i tuffa industriella miljöer.

Den 3 meter långa kabeln som förbinder givaren och styrenheten är så robust att den även kan användas för släpkedjeapplikationer. En stor fördel är fabriksinställningen och kalibreringen, vilket innebär att sensorn snabbt är klar för användning via plug & play och att hanteringen förenklas avsevärt. Utrymmesbehovet är lågt, eftersom sensorn har en diameter på endast 8 mm och styrenheten 18 mm. sensorn monteras snabbt i rätt läge med hjälp av ett monteringsfäste. Priset är optimerat för serietillämpningar med stora mängder. Givarna finns i mätområdena ±1 mm, ±3 mm, ±5 mm och ±10 mm. Systemet har en justerbar ström- och spänningsutgång samt ett RS485-gränssnitt.

De induktiva sensorerna används särskilt i automatiserade tillämpningar för kvalitetskontroll och produktionsövervakning, t.ex. form-, geometri- och materialprovning samt för positioneringsuppgifter.

Fler nyheter

Moderna endoskop från Micro-Epsilon gör det möjligt att göra exakta inspektioner även i de minsta...

lasersensorerna i serien optoNCDT 1900 från MICRO-EPSILON Messtechnik GmbH & Co. KG är särski...

Det nya monteringsfästet med kapacitiva sensorer från Micro-Epsilon säkerställer mycket exakta mätresultat för dubbelsidiga tjockleksmätningar

När råa, matta eller glänsande metalliska arbetsstycken bearbetas är både måttnoggrannhet och ytf...

Eddy current-system kännetecknas av hög prestanda med maximal användarvänlighet och ett utmärkt pris-prestandaförhållande. Dessa induktiva system för mätning av förskjutning erbjuder den största mångfalden av tillämpningar, eftersom de kan använda sig av företagets största sensorportfölj i hela världen.

Den nya inbyggda programvaran V53 för laserprofilskannrar i scanCONTROL 30xx-serien är tillgängli...