Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

04.10.2022 00:10

KIPP på AMB

Spännteknik för metallbearbetning

På den internationella mässan AMB för metallbearbetning, som ägde rum i Stuttgart den 13-17 september, presenterade HEINRICH KIPP WERK sina produkter och lösningar inom klämteknik - bland annat den innovativa 5-axliga klämman KIPPflexX i bredderna 90 mm och 125 mm och ett nytt flerspännsystem i systembredd 50. 125 mm och ett nytt flerspännsystem med en systembredd på 50.

KIPPflexX 5-axliga klämman kan användas för både blank- och pull-down-klämning (2IN1). Förutom denna flexibilitet har KIPPflexX många fördelar - bland annat extremt hög klämkraft och styvhet, god repeterbarhet och stora klämbredder. Med tanke på den stora flexibiliteten och de många fördelarna är det inte förvånande att målgruppen för KIPPflexX-serien är mycket varierande: lösningen är intressant för alla företag som använder en fräsmaskin - inte bara inom metallbearbetning, utan även inom verktygs- och formtillverkning eller specialtillverkning av maskiner.

En annan höjdpunkt på AMB är KIPP:s flerspännsystem med systembredd 50. Det nya systemet möjliggör tillförlitlig fastspänning av olika arbetsstycken. Den är lämplig för alla batchstorlekar och tillåter mycket höga klämkrafter. Systemets precisionstandning säkerställer exakt repeterbarhet. Sist men inte minst är det snabbt och enkelt att konvertera från enkel till multipel spänning.

KIPP:s program för spännteknik är indelat i fyra områden: Tekniken för fastspänning av arbetsstycken omfattas av ett brett utbud av komponenter för universell fastspänning av arbetsstycken. Spännelement, positioneringselement och spänningstillbehör för bearbetningsmaskiner kan kombineras på ett flexibelt sätt.
Det modulära spännteknikprogrammet omfattar grundläggande element för montering av arbetsstycken via förbearbetade spänningsytor, rutnätshål eller T-spår. Standardiserade plattor, torn och vinklar ökar flexibiliteten och minskar antalet fixturelement i produktionen till ett minimum.

Tekniken för nollpunktsspänning omfattar system för snabb och exakt spänning och referensering. Det 5-axliga modulspännsystemet finns tillgängligt för flersidig bearbetning. Ett annat snabbväxlingssystem är det mekaniska/pneumatiska positionerings- och spännsystemet


Fler nyheter

Säkerhet möter design
Så att endast det som ska vara inuti är inuti
Lyft stora vikter enkelt och säkert
Grunder och insikter i #kippresso-format
När hygienen står i centrum
Fast utan reflektion