Katalog

Eppendorf SE

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

16.08.2022 11:08

Eppendorf öppnar en ny anläggning i Singapore

> Nytt dotterbolag i centrum av de asiatiska tillväxtmarknaderna inom life science > Målinriktad förstärkning av kundfokus med högteknologiskt laboratorium för pipettkalibrering och ett omfattande utbud av laboratorietjänster av hög kvalitet > Ännu snabbare och mer tillförlitliga leveranser tack vare ett nytt centrallager

Singapore/Hamburg, 1 augusti 2022

Den globalt verksamma Eppendorf-koncernen fortsätter sin tillväxt i Asien på ett målinriktat sätt och har öppnat en ny anläggning i Singapore. Det nya dotterbolaget ligger i hjärtat av Singapores moderna vetenskapscentrum Biopolis och erbjuder attraktiva kontorsarbetsplatser för försäljnings- och serviceverksamhet, ett modernt pipettkalibreringslaboratorium och ett demolaboratorium. Här tillhandahålls laboratorietjänster av hög kvalitet, som inkluderar omfattande kundutbildning och underhållsutbud.

"Asien, med marknadsregionerna Kina och Asien, Stillahavsområdet, Afrika (APA), är en extremt viktig marknad för Eppendorfkoncernen och står redan för cirka en tredjedel av vår totala omsättning", säger Eva van Pelt, Co-CEO för Eppendorf SE. "Singapore är ett centrum för biovetenskap med en mycket stor tillväxtpotential. Vi är därför glada över att nu vara en del av detta dynamiska ekosystem inom life science med vår nya lokalisering och att kunna intensifiera och utöka våra befintliga kundrelationer ytterligare."

Kundcentrering genom kundnärhet
Eppendorfs nya anläggning ligger inom Singapores vetenskapscentrum Biopolis, som fokuserar på biomedicinska forskningsprojekt och möjliggör ett nära samarbete mellan offentliga och privata vetenskapliga institutioner. Förutom moderna kontorsutrymmen finns det ett servicecenter för all Eppendorfutrustning som erbjuder reparationer, kalibreringar och valideringar samt ett toppmodernt kalibreringslaboratorium för pipetter. Det ytterligare specialbyggda Bioprocess Center erbjuder vetenskaplig och teknisk support till kunder och partner i hela Asien-Stillahavsregionen.

"Från Singapore kan vi nu ännu bättre stödja våra kunder inom vetenskap, forskning, hälsovård, läkemedel och industri och erbjuda dem relevanta produkter och tjänster inom omedelbar räckhåll", betonar Eva van Pelt. "Med den här investeringen kommer vi att kunna delta ännu bättre i tillväxten inom life science-industrin i Asien och fortsätta vår strategiska strategi för ännu mer kundcentrering i Asien."

Denna ökade närhet till kunderna innefattar även etableringen av ett modernt och nytt centrallager i Singapore. Detta kommer med omedelbar verkan att göra stadsstaten till logistikhubb för Sydostasien och erbjuda alla kunder i regionen ännu snabbare och mer tillförlitliga leveranser.

Fler nyheter

Med Mastercycler® X40 kommer dina dagliga laboratorierutiner inte bara att vara tillförlitlig...

Takara Bio Inc (Takara Bio) och Eppendorf SE, två ledande företag inom life science-industrin, har glädjen att tillkännage sitt samarbete inom ramen för ett strategiskt co-marketing-avtal.
kampanjer 01 september 2023 - 31 december 2023
På Eppendorf är vi medvetna om den viktiga roll som förbrukningsvaror av plast spelar i laboratoriet. Samtidigt är vi medvetna om att en balans mellan kraven på modern vetenskap och miljöhänsyn är en viktig utmaning för ledningen av ett life science-laboratorium. Därför följer vi principen "Minska, återanvänd, återvinn" när och var det är möjligt, och förlitar oss alltmer på användningen av biobaserade råmaterial.

I år delar det Hamburgbaserade life science-företaget Eppendorf SE ut sitt prestigefyllda forskni...

Enkanalspipetterna Eppendorf Xplorer® och Xplorer plus har certifierats med ACT®-märkning...