Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

14.01.2022 00:01

KIPP presenterar låsbultar för användning i hygieniskt krävande användningsområden

HEINRICH KIPP WERK har utvecklat en låsstift som uppfyller ökade hygienkrav. Konstruktionen enligt riktlinjerna för hygienisk design förhindrar att smutspartiklar fastnar och underlättar rengöringsprocessen. Detta gör låsstiftet idealiskt för konstruktion av maskiner och system som används i branscher som livsmedel, läkemedel och medicinteknik.

Låsstiftet möjliggör snabb justering av rörliga maskinkomponenter. Vanligtvis dras en stift ut ur sin motsvarighet med hjälp av dess dragknopp eller ring för att säkert flytta och låsa maskindelar i ett önskat läge. KIPP presenterar nu en designkomponent i hygienisk design för tillämpningsområden där rengörbarhet spelar en viktig roll. Den nya låsskruven, som är tillverkad av högkvalitativt rostfritt stål 1.4404, har en avsmalnande krage så att skruvspetsen kan förseglas hygieniskt med tillhörande tätningsbrickor och brickor. Konstruktionsdelens yta med ett ruggdjup Ra < 0,8 µm förhindrar att smutspartiklar fastnar. Dessutom lämpar sig låsskruven för CIP/SIP-rengöringsprocesser.

Den nya låsskruven i hygienisk design tillverkad av FDA-kompatibla material är resistent mot polära och opolära medier samt aromatiska ämnen. Den finns i versioner med eller utan låsrännor och med härdad eller icke härdad låsstift. Låsestiftet finns med stiftdiametrar på 6 och 8 mm och med skruvgängor i storlekarna M10 och M12 med regelbundna och fina gängor. Dess axeltätning finns som tillval i 70 EPDM 291 (svart) eller 75 Fluoroprene® XP 41 (blå). En matchande Hygienic USIT® K1491-tätning och bricka av samma grundmaterial ingår i leveransen och kan också fås som tillbehör vid behov.

Fler nyheter

Praktisk och ergonomisk