Katalog

KULLEN-KOTI GmbH

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001

09.09.2021 01:09

Med precision och effektivitet till den runda kanten

KULLEN-KOTI presenterar borstlösningar för automatiserad avgradning

Med omfattande hygien- och säkerhetskoncept planerar arrangörerna av DeburringExpo (Karlsruhe), BlechExpo (Stuttgart) och MSV (Brno/Tjeckien) att hålla sina mässor i oktober och november. Borsttillverkare KULLEN-KOTI har bekräftat sitt deltagande i alla tre mässorna och kommer att fokusera utställningen på sina verktygsborstar för helautomatisk avgrävning av metallkomponenter och halvfabrikat. Företagets slipskivborstar, som spelar en central roll i den processintegrerade avrundningen av laserämnen eller stansade delar, är en teknisk höjdpunkt.

I dag finns högpresterande slipborstar för processintegrerad avgradning och avrundning i många verktygsmagasin i moderna bearbetningscentra. Skivborstar och interna borstar från KULLEN-KOTIs sortiment spelar en ledande roll här. De kan utformas för att passa specifika kunder och tillämpningar, och som slipverktyg är de ofta placerade direkt bredvid fräshuvudena och höghastighetsborrarna i snabbväxlingsmagasinen i produktions- och robotcellerna. Vid de kommande mässorna DeburringExpo (12-14.10.21) och Blechexpo (26-29.10.21) samt MSV (8-12.11.21) kommer dessa tekniska borstar att utgöra det tematiska centrumet för KULLEN-KOTI:s planerade mässframträdanden. Särskilt för experter inom verktygsmaskinkonstruktion, produktionsautomatisering och robotassisterad metallbearbetning är det mycket värt att ta reda på mer om dessa verktygsborstar.

Oscillerande kantkörning

Förutom de allmänt använda rullborstarna från KULLEN-KOTI blir företagets gjutna skivborstar och svarvade inredningsborstar allt viktigare vid genomförandet av processintegrerade och helautomatiserade avgratningslösningar. För den mycket flexibla allsidiga bearbetningen av stora gjutna och smidda delar används skivborstarna till exempel som avgrävningsverktyg för industrirobotar. Om det å andra sidan krävs en specifik avrundning av kanterna på prefabricerade laser-, stans- och brännskurna delar, visar sig de planetära huvudena i helautomatiska produktionslinjer som är utrustade med flera oscillerande och roterande skivborstar vara den optimala lösningen. Det är särskilt värt att nämna här att KULLEN-KOTIs skivborstar kännetecknas av mycket täta trimningar som gjuts djupt in i borstkropparna, vilka uppvisar extrem dimensionsstabilitet. Detta möjliggör inte bara en hög avverkningsgrad utan också en mycket exakt, homogen och definierad kantfinish.

Svarvad precision för interiörer

Medan de gjutna tallriksborstarna från KULLEN-KOTI främst används för yttre bearbetning, visar företagets svarvade borstar för inre bearbetning sitt värde vid avborrning och finishen av borrningar, inre gängor och ihåliga kroppar. Dessutom är avrundning av kanter på uttag för O-ringar, tvärgående borrningar och andra korsningar samt rensning av inre gängor ett av de viktigaste användningsområdena för dessa slipborstar. På många ställen är de interna borstarna, som finns med cylindriska, koniska eller stegformade tvärsnitt, standardverktyg för att utrusta fleraxliga ledade robotar i de högt automatiserade produktionslinjerna inom fordonsindustrin.

Den idealiska borstlösningen för avgradning

I princip är alla slipborstar från KULLEN-KOTI utformade för att säkerställa en jämn kvalitetsnivå under lång drifttid vid processintegrerad avgradning och avrundning. En viktig förutsättning för detta är att både skivborstarna och de inre borstarna är optimalt anpassade till den specifika tillämpningen. Bland annat måste geometrin och materialet hos de komponenter som ska bearbetas beaktas och fyllnadsmaterialet samt storleken och typen av slipkorn måste anpassas i enlighet med detta. Kombinationen av polyamidfilament och inbäddade slipkorn av t.ex. kiselkarbid, aluminiumoxid eller diamant har visat sig fungera många gånger inom avborrningstekniken. Dessutom har de målinriktade cykeltiderna och de särskilda förhållandena vid yt- eller omkretsbearbetning ett stort inflytande på valet av slipborste. Beroende på tillämpningen kan en trådborste med perkussionsslipning också visa ett bättre avgrävningsresultat än en slipande slipborste. Om maskin- eller systemtillverkaren involverar borsttillverkaren under utvecklingsfasen kan de tekniska prestandaparametrarna för bearbetningscentret eller produktionscellen införlivas direkt i den specifika utformningen av de nödvändiga verktygsborstarna.

Användningen av rätt avborstningsborstar öppnar stora möjligheter för användaren att optimera sina processer inom ramen för en integrerad, helautomatisk metallbearbetning. Enbart det faktum att en komponent bearbetas direkt i bearbetningscentret eller i robotcellen nära den slutliga konturen - dvs. ingen ytterligare mekanisk bearbetningsprocess krävs - kan innebära ett enormt effektivitetshopp. Inte att förglömma är också fördelen när det gäller arbetssäkerheten, eftersom risken för skärskador som är typisk för manuell avgradning helt elimineras med processintegrerad borstavgradning.

Fler nyheter

Riktade lösningar för ultrafin slipning och kantrundning


Detta är...

Tekniska borstar hör sedan många år till grundutrustningen i många träbearbetningsmaskiner och system. Här används de i många olika utföranden och storlekar.

Våra transportrullar för ugnar är utrustade med speciella trådtrimningar som är temperaturbeständ...

Borstningsavgratning anses vara en av de mest flexibla och ibland mest ekonomiska metoderna för m...

KULLEN-KOTI kommer att presentera sina transportrullar för ugnar på Aluminium 2022 KULLEN-KOTI:s transportrullar för ugnar är utrustade med speciella trådbeslag som är temperaturbeständiga upp till 1 200 °C. De används över hela världen i horisontella linjer i värmebehandlingsanläggningar. De används över hela världen i de horisontella linjerna i värmebehandlingsanläggningar, där de möjliggör en exakt och ytvänlig transport av aluminiumplattor och -plåtar. På årets ALUMINIUM-mässa i Düsseldorf kommer KULLEN-KOTI att presentera denna exceptionella typ av borste och informera om de många möjligheterna till skräddarsydd finjustering av den. Företaget finns i hall 7A i monter D30.
KULLEN-KOTI levererar borstsystem för många olika yrken inom byggbranschen