Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

13.09.2021 01:09

Låsbult med excentrisk spak från KIPP

Praktisk och ergonomisk

HEINRICH KIPP WERK presenterar ytterligare en ny utveckling från produktgruppen låsbultar: Nu lanseras modeller på marknaden där låskruven lossas med hjälp av en excentrisk spak. När användaren förflyttar den excentriska spaken bortom excenterns döda punkt, frigörs skruven. Fördelarna är den ergonomiska utformningen, den platta konstruktionen, den höga temperaturbeständigheten och den snabba inställningen.

Låsbultar är en av de standardiserade konstruktionskomponenter som möjliggör snabb justering av rörliga maskinkomponenter. I de flesta fall dras en stift ut ur motparten genom att dra i dragknappen eller ringen för att föra maskindelarna till motsvarande läge och sedan fixera dem där igen. Med de nya låsstiften sker denna process via den excentriska spaken. En stor fördel är att låsstiftet förblir urkopplat när handtagsspaken flyttas bortom excenterns döda punkt. Detta löser problem när flera låsbultar är fastsatta i ett hölje som inte kan nås manuellt av en person samtidigt. Operatören kan enkelt lossa en bult i taget utan att behöva hålla alla handtag i utdraget läge. Den här funktionen finns annars bara på låsbultar med ett spärrspår, men där handtaget måste vridas i det utdragna läget - processen tar därför längre tid. Produkter med excentriska handtag lämpar sig däremot för bekväm snabb justering.

Ett annat plus är det excentriska handtagets ergonomiska form, som gör det möjligt att hantera det enkelt och med liten ansträngning. Handtagsspakarna finns både i svart och trafikrött och är tillverkade av glasfiberförstärkt plast. Denna plast är motståndskraftig mot höga temperaturer och tillåter kontinuerliga användningstemperaturer på ca 160 °C och kortvariga användningstemperaturer på max. 250 °C. När det gäller gänghylsor och låsstift kan användaren välja mellan versioner i stål och rostfritt stål.

Alla gänghylsor finns med fin gänga och i 4 storlekar (M10x1 / M12x1,5 / M16x1,5 / M20x1,5).

De excentriska handtagen kan vridas 360° och är betydligt plattare än svamp- eller T-handtag när de inte används. Detta gör det också möjligt att montera produkterna infällt och på så sätt undvika störande konturer.

Fler nyheter

Helhetsbetyg: Mycket bra!
Säkerhet möter design
Så att endast det som ska vara inuti är inuti
Lyft stora vikter enkelt och säkert
Grunder och insikter i #kippresso-format
När hygienen står i centrum