Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

28.07.2021 01:07

Nya krockdämpare från ACE: aluminium- och stålkomponenter för nödstopp

Med sina nya krockdämpare kompletterar ACE Stoßdämpfer GmbH från Langenfeld sin portfölj av säkerhetsprodukter med robusta engångslösningar. De är tillverkade av speciella aluminium- eller stålrör som viks som avsett vid en krock och omvandlar den kinetiska energin från kollisionen till värme. Maskinelementen skyddar konstruktioner i händelse av en olycka genom en hög och jämn energiförlust på 98 procent. Krockdämparna från ACE Stoßdämpfer GmbH erbjuder stor långsiktig stabilitet i vardaglig drift och ett utmärkt skydd vid nödstopp. De är också lätta att installera och byta ut efter en olycka.

Högabsorberande envägslösningar för nödstopp

De nya krockdämparna ger konstruktörer en mycket effektiv och ekonomisk envägslösning för att effektivt skydda anläggningar eller maskiner. De utgör därför ett intressant alternativ till irreversibla och reversibla strukturella dämpare samt hydrauliska säkerhetsstötdämpare. ACE:s nya säkerhetsprodukter är tillverkade av specialkonstruerade aluminiumrör eller stål med en ytterdiameter på 87,5 mm i aluminiumversionerna och 63 mm och 38 mm i stålversionerna. Tio grundtyper finns som standard, med energiupptagning i nödstoppstillämpningar från 670 Nm/slag till 11 200 Nm/slag. Beroende på typ är komponenternas maximala slaglängd mellan 45 mm och 160 mm, varvid de låga stödkrafterna på 13 000 N till 70 000 N bidrar på ett avgörande sätt till att säkra konstruktioner. I praktiken kan dessa värden ökas ytterligare genom att krockdämparna placeras i serie eller parallellt för att avleda högre energivärden än de som nämns i ett slag.

Ytterligare fördelar med de nödstopp som utvecklats i en sofistikerad testserie är enkel installation, enkel eftermontering i befintliga system samt snabbt utbyte och minskade stilleståndstider efter en olycka. Dessutom kan krockhändelsen rekonstrueras utifrån elementets deformation och i bästa fall undvikas i framtiden. De nya krockdämparna från ACE Stoßdämpfer GmbH kan levereras från lagret i Langenfeld inom 24 timmar och kännetecknas av ett bra pris-prestandaförhållande. De grundläggande typerna säkrar redan tillförlitligt linjära enheter inom robotik samt slutlägen i verktygsmaskiner, transportsystem och höglager- och hämtningssystem på många ställen. ACE erbjuder även specialanpassade typer som företaget kan leverera på begäran.

Fler nyheter

Digitalisering och lean management ses som en välkommen bantningskur i många företag. Hur digital...

Av förståeliga skäl tar tillverkarna det säkra före det os&auml...

När rullstolar testas tar tillverkarna det säkra före det osäkra av f...

22.12.2023 01:05

Stötdämpare för säkerhet
Nödstoppsspecialister firar premiärer inom film och TV
När det gäller industriell dämpningsteknik är ACE en av de första kontaktpunkterna för de flesta ingenjörer och konstruktörer världen över. Oavsett vilka förfrågningar experterna har idag svarar ACE alltid snabbt, antingen online eller genom personlig kontakt på plats.

Det finns mycket utrymme för förbättringar när det gäller utformningen av rullstolar. Det visar d...