Katalog

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

01.06.2021 02:06

E+E Elektronik ska tillhandahålla nationell mätstandard för CO2-gaskoncentration

Kalibreringslaboratoriet hos sensorexperten E+E Elektronik har fått i uppdrag av den österrikiska federala myndigheten för metrologi och mätning (BEV) att tillhandahålla den nationella mätstandarden (etalon) för CO2-gaskoncentration. Detta gör kalibreringsexperterna från Engerwitzdorf till landets högsta metrologiska myndighet för ytterligare en fysikalisk storhet efter luftfuktighet, daggpunkt och lufthastighet. Som BEV:s utsedda institut har E+E Elektronik rätt att utföra särskilda kalibreringar på nivån för ett nationellt metrologiskt institut för dessa fysikaliska storheter.

Nationella metrologiska institut (NMI) - i Österrike är det BEV - eller dess utsedda institut står högst upp i ett lands metrologiska hierarki. Genom att tillhandahålla de bindande nationella mätstandarderna (etalons) säkerställer de kopplingen mellan den lagstadgade metrologin och det internationellt erkända SI-enhetssystemet och säkerställer därmed globalt jämförbara standarder.

E+E:s kalibreringslaboratorium har anförtrotts denna viktiga uppgift för luftfuktighet och daggpunkt sedan 2004, och för lufthastighet sedan 2011. I april 2021 beviljades även utnämningen för CO2-gaskoncentration.

Designated Institute BEV / E+E Elektronik

Som utsett institut har E+E Elektronik åtagit sig att upprätthålla och vidareutveckla de nationella etalongerna i enlighet med det aktuella läget och kraven inom metrologin. Förutsättningen för detta är, förutom nödvändig metrologisk expertis och utrustning, ett strängt kvalitetsledningssystem i enlighet med EN ISO/IEC 17025. Dessutom är E+E Elektronik föremål för regelbundna övervakningsrevisioner av BEV och internationella kalibreringsexperter.

För att säkerställa likvärdigheten och det internationella erkännandet av nationella etaloner deltar E+E Elektronik i viktiga jämförelser som genomförs av CIPM/BIPM (Comité International des Poids et Mesures/Bureau International des Poids et Mesures) eller EURAMET (European Association of National Metrology Institutes). Dessutom är E+E Elektronik representerat i internationella kommittéer på området metrologi för relevanta fysiska storheter.

Det utsedda institutets kalibrerings- och mätförmåga (CMC-data) förtecknas i BIPM:s Key Comparison Database (KCDB) under namnet BEV/E+E Elektronik. Enligt CIPM:s överenskommelse om ömsesidigt erkännande (MRA) har E+E Elektronik rätt att visa CIPM-MRA-logotypen på sina BEV/E+E-kalibreringscertifikat. Kalibreringscertifikat från institut som har denna logotyp har högsta acceptans och är av särskilt intresse för ackrediterade kalibreringsorgan på grund av deras spårbarhet till ett nationellt metrologiskt institut.

"Det gläder oss att vi nu också är ett utsett institut av BEV för CO2-gaskoncentration, efter fuktighet, daggpunkt och lufthastighet. Det visar ytterligare på den stora expertisen i vårt kalibreringslaboratorium, något som våra kunder har haft nytta av i flera år", säger Dietmar Pachinger, chef för E+E:s kalibreringslaboratorium.

Ackrediterat kalibreringslaboratorium

Förutom specialkalibreringar som utsett institut erbjuder E+E Elektronik även ackrediterade kalibreringar av mätinstrument för de fysikaliska storheterna fukt, daggpunkt, CO2, lufthastighet, luftflöde, temperatur och tryck. För detta ändamål är E+E Elektronik ackrediterat som kalibreringslaboratorium enligt EN ISO/IEC 17025 med identifikationsnummer 0608 av Österrikes nationella ackrediteringsorgan/Federal Ministry for Digital and Economic Affairs. Den avgörande egenskapen hos ackrediterade kalibreringar - till skillnad från så kallade ISO-kalibringar eller interna kalibreringar - är att mätresultaten kan spåras till en nationell standard och därmed är internationellt jämförbara.

Detaljerad information om de tjänster som erbjuds av E+E:s kalibreringslaboratorium finns på www.eplusecal.com

Fler nyheter

Med en trio bestående av CDS201, HTS201 och TES201 lanserar den österrikiska sensorspe...

Med den nya HTS801 lanserar E+E Elektronik sin hittills mest kraftfulla fukt- och temperatursenso...

Digital sensormodul för kostnadseffektiv fukt- och temperaturmätning

Sensormodulen HTM...

från 26.04.2023 - 28.04.2023

Chennal Trade Center

Hall 3, monter F31 - F32

<...

Den österrikiska sensortillverkaren E+E Elektronik utökar sin portfölj av digitala sensorer med t...

Den nya fuktkalkylatorn från E+E Elektronik beräknar alla relevanta fuktrelaterade parametrar samt tryckdaggpunkten.