Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

29.05.2021 01:05

Hydrauliska spjäll underlättar driften av den aktiva luftprovtagaren

Kraven på miljöövervakning vid aseptisk behandling inom läkemedels- och hälsovårdsindustrin har blivit alltmer krävande. Det brittiska företaget Pinpoint Scientific har utvecklat ett innovativt system för att förse laboratorier med en ny guldstandard för mikrobiologisk aktiv luftövervakning och provtagning. För överlägsen hantering är ImpactAir-140 nu utrustad med hydrauliska dämpare som tillhandahålls av ACE Fabreeka UK.

Pinpoint Scientific Ltd. konstruerar och tillverkar en rad högkvalitativa produkter för mikrobiell miljöövervakning för farmaceutiska renrum och andra högt kontrollerade miljöer. "Vi är ett teknikdrivet företag och tror starkt på kundernas engagemang under hela utvecklingsprocessen för att se till att våra produkter uppfyller deras exakta krav. Våra luft- och ytprovtagare har utvecklats med hjälp av två av de största läkemedelsföretagen i världen", säger Gethin Jones, verkställande direktör för det globalt verksamma företaget med säte i Bridgend, Wales, nära Cardiff i Storbritannien. På frågan om ImpactAir-140:s kvaliteter ser han tillbaka på utvecklingen och säger att företaget tyckte att det var dags att uppdatera urvalet av 140 mm Slit-to-Agar-luftmätare. Eftersom Pinpoint Scientific tror på att endast utveckla produkter av bästa kvalitet och prestanda har ImpactAir en hel lista med fördelar jämfört med de närmaste konkurrenterna. Konstruktionen i rostfritt stål släpper inte ut partiklar, ger extremt låga vibrationer och har en universell strömförsörjning med en energiförbrukning på mindre än 50 watt, samtidigt som den gör det enkelt att använda den med en stor, tydlig pekskärm och en fjärrstyrd panel som tillval. Systemet är helt validerat enligt ISO 14698 för fysisk och biologisk effektivitet och kan utrustas med en rad olika tillbehör, samtidigt som det bara har halva fotavtrycket och 4 kg mindre vikt än sin närmaste konkurrent. Det viktigaste är att det, till skillnad från alla andra provtagare i sitt slag, har ett inbyggt system som ständigt övervakar och justerar avståndet mellan inloppet och agarytan, en faktor som kan orsaka betydande variationer i prestanda hos andra provtagare. Sammanfattningsvis arbetar användarna av ImpactAir med högre provtagningseffektivitet jämfört med referensinstrumenten och den närmaste konkurrenten, vilket gör den till den nya gyllene standarden för övervakning och provtagning i laboratoriemiljöer av klass A till D.

För att göra det dagliga arbetet i renrumsmiljöer i laboratorier inom den avancerade livsmedelssektorn eller medicinsk teknik samt inom läkemedelsindustrin så enkelt som möjligt har konstruktörerna på Pinpoint Scientific skapat en unik lösning som har genomtänkts in i minsta detalj. Under sitt sökande efter högkvalitativa komponenter och medan de arbetade med att förbättra lockets funktion med en kvalitetslösning för styrning av linjär rörelse kontaktade ingenjörerna Applied Automation, en av ACE Fabreeka UK:s distributörer. Efter att ha övervägt alla krav och önskemål rekommenderade deras fältingenjör hydrauliska dämpare.

Hydrauliska dämpare fyllda med specialolja för en speciallösning

Wyn Gordge, Area Manager för ACE Fabreeka UK, beskriver den ursprungliga situationen: "Vi har ofta samarbetat framgångsrikt med vår distributör Applied Automation, och i den här fallstudien ledde samarbetet snabbt till önskat resultat även för Pinpoint Scientific." Den avgörande punkten för användningen av hydrauliska dämpare var kundens önskemål om att provtagarens lock skulle kunna öppnas utan någon större ansträngning. Utan detta krav skulle industriella gasfjädrar, som kan justeras exakt till önskad öppnings- och stängningshastighet med hjälp av en ventil som erbjuds av ACE i rostfritt stål, ha varit lämpliga komponenter för rörelsereglering. Man valde dock hydrauliska dämpare eftersom de ger en konstant matningshastighet i kombination med enkel justerbarhet och bara behöver knackas lätt för att utlösa öppningsprocessen av locket. Ett annat plus är det faktum att hydrauliska spjäll möjliggör en mjuk stängningsprocess med extra dämpning.

ACE och Applied Automation kunde visa upp ytterligare ett starkt exempel: kända som kompetenta utvecklingspartners och uppskattade för kundspecifika lösningar, även när de inledningsvis levererade små kvantiteter, lyckades teamet åstadkomma ett mästerverk i hydraulik. Eftersom ImpactAir-140-produkterna för mikrobiell miljöövervakning främst används i kritiska laboratorieförhållanden och renrum, var det enligt specifikationerna från Pinpoint Scientific uteslutet att använda mineralolja som dämpningsmedium i bromskåpets cylindriska kropp. På grund av detta krav och på grund av de känsliga användningsområdena valde ACE att fylla dämparna med en särskilt raffinerad vegetabilisk olja med en mycket likartad viskositet och livslängd. Under produktutformningen bidrog ingenjörerna på Pinpoint Scientific med hylsor av rostfritt stål med vilka de yttre kropparna på de hydrauliska spjäll som är tillverkade av belagt stål är täckta. Å ena sidan möjliggör de rostfria stålhöljen bättre hygien på grund av de stränga kraven på renrum och å andra sidan passar hylsornas material in i resten av enheten.

De ACE-komponenter som används i det här fallet är hydrauliska spjäll av typen HB15-50 med en yttre diameter på 15 mm och en slaglängd på 50 mm, vilket gör dem idealiska för att lätt öppna locket och hålla det i en öppningsvinkel på 60 grader som önskat. De hydrauliska spjällen har en variabel inställning av tryck- och utdragningskraften mellan 20 N och 800 N och installationen av dessa hydrauliska spjäll är en barnlek med hjälp av justeringssegmentet på kolven. På grund av deras höga kvalitet och långa livslängd finns det praktiskt taget inga gränser när det gäller önskemålen från kunder som Pinpoint Scientific när det gäller frekvensen för öppning och stängning av avancerade lösningar som ImpactAir-140. När de inte arbetar i farmaceutiska renrum och andra högt kontrollerade miljöer används dessa högkvalitativa komponenter för exakt rörelsestyrning främst i en mängd olika bil- eller industrikonstruktioner, men även inom elektronik-, möbel- och fritidsindustrin.

Fler nyheter

Digitalisering och lean management ses som en välkommen bantningskur i många företag. Hur digital...

Av förståeliga skäl tar tillverkarna det säkra före det os&auml...

När rullstolar testas tar tillverkarna det säkra före det osäkra av f...

22.12.2023 01:05

Stötdämpare för säkerhet
Nödstoppsspecialister firar premiärer inom film och TV
När det gäller industriell dämpningsteknik är ACE en av de första kontaktpunkterna för de flesta ingenjörer och konstruktörer världen över. Oavsett vilka förfrågningar experterna har idag svarar ACE alltid snabbt, antingen online eller genom personlig kontakt på plats.

Det finns mycket utrymme för förbättringar när det gäller utformningen av rullstolar. Det visar d...